Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Občni zbor Mladinske organizacije.

Ljubljana, 14. 12. 2022 – Člani mladinske organizacije Mladi za vrednote NOB (MNOB) so se zbrali na letnem občnem zboru 14. decembra 2022 v pisarni Združenja borcev za vrednote NOB Moste-Polje.

Najprej so člani predelali vse tekoče zadeve, nato je Matjaž Mavrič (član zadolžen za evropske zadeve) zbrane seznanil s svojim poročilom o Evropski listini o mladih in demokraciji. Z delom predsedstva MNOB v preteklem letu je zbrane seznanil Žiga Novak (predsednik) in jih znova pozval k aktivni udeležbi v delovanju MNOB, podajanju  predlogov o delovanju, vodenju projektov, ipd.

V nadaljevanju se je razvila razprava o načrtih za prihodnje leto. Zbrani člani MNOB so se zavezali k nadaljevanju zelo uspešnega projekta vzdrževanja spomenikov in njegovi razširitvi, k aktivni udeležbi delegacij MNOB na proslavah združenj borcev po Sloveniji ter predstavljanje delovanja MNOB njihovim vodstvom. Izrazili so tudi namero po organizacij več dnevnega pohoda od Ljubljane do Gorice, z namenom obeležitve 80. obletnice goriške fronte.

Člani MNOB so izvolili novega podpredsednika Izidorja Ramška, ki bo delal skupaj s že prej izvoljenim podpredsednikom Filipom Slakanom Jakovljevićem. Z izvolitvijo dodatnega podpredsednika so člani zagotovili nadaljnje učinkovitejše tekoče delovanje predsedstva MNOB.

Pred koncem zbora je predsednik MNOB Žiga Novak v zahvalo ob prvi obletnici opravljanja funkcije podpredsednika MNOB Filipu Slakanu Jakovljeviću predal knjigo Tovariš Tito, Ljubljana: Partizanska knjiga;1980.

Uradnemu delo je sledilo tovariško druženje ob prigrizkih in pijači ter ob igranju namizne igre »Postani partizan«, avtorja Darka Nikolovskega.

Piše: Žiga Novak

Foto: Žiga Kolan

Oglejte si tudi