Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Novi štipendisti, dobrodošli!

Na Ljubljanskem gradu smo tradicionalno sprejeli nove nadarjene mlade, ki so postali štipendisti MOL.

Podpiramo nadarjene mlade 

Od leta 1998, ko smo na Mestni občini Ljubljana izvedli izveden prvi razpis štipendij za nadarjene, smo podelili že 1.910 štipendij. Tudi letos smo podelili 90 štipendij, med njimi je 16 dijakov, 35 študentov dodiplomskega in 26 študentov podiplomskega študija, ki se izobražujejo v Sloveniji, ter 4 študenti dodiplomskega in 9 študentov podiplomskega študija, ki svoje znanje pridobivajo na priznanih univerzah v tujini.

Nove štipendiste je pozdravil podžupan doc. Rok Žnidaršič

V letošnjem letu je z odliko izobraževanje zaključilo 85 štipendistov; 15 dijakov, 34 štipendistov na dodiplomski stopnji študija, 33 štipendistov zaključilo študij z magisterijem, 3 štipendistke pa so študij zaključile z nazivom doktor znanosti. Z izobraževanjem na višji stopnji ob podpori štipendije MOL pa nadaljuje 20 štipendistov.
Med štipendisti Mestne občine Ljubljana, ki so letos zaključili izobraževanje, so diplomirana medicinska sestra, inženirka radiološke tehnologije, ortotičarka in protetičarka, fizioterapevt, rusistka in umetnostna zgodovinarka, pravniki, oblikovalec tekstilij in oblačil, finančni matematik, dramaturgi in scenski umetniki, glasbeniki, gledališki režiser, germanist in zgodovinar, arhitektka, doktorji medicine, fizik, industrijski in unikatni oblikovalci, slikar, biotehnologinja, ekonomist, psihologi, inženirji biokemije in kemije, magister mednarodnih odnosov ter tri doktorice znanosti s področja gledaliških študij, filozofije ter modernih in srednjeveških jezikov ter antropologije.

Oglejte si tudi