Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Mladi zmaji ostajajo v stiku z mladimi

V javnem zavodu Mladi zmaji tudi v času strožjih ukrepov za za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom ostajajo na voljo mladim. V dneh od 1. do 11. aprila 2021 so svoje delovanje prilagodili aktualnim razmeram.

DigiMC

Vabljeni, da obiščete digitalni mladinski center DigiMC, kjer so mladim v 45 različnih sobah (kanalih) v 6 različnih kategorijah na voljo raznolike aktivnosti pod vodstvom moderatorjev. Dobrodošli v skupnosti, ki šteje že 781 registriranih uporabnikov.

Psihosocialna podpora

Mladi v stiski lahko od ponedeljka do petka med 12. in 17. pokličete na mobilno številko 041 662 132 ali pišete na e-naslovjerneja.munc@mladizmaji.si, kjer se vam bo oglasila mobilna psihosocialna svetovalka Jerneja. Pišete lahko tudi v sobo #svetovalnica digitalnega mladinskega centra DigiMC, od ponedeljka do petka med 16. in 20. uro in v soboto od 16. do 19. ure.

Zagotavljamo varen prostor

Četrtni mladinski centri ostajajo varni prostori in nujna storitev mladim za zagotavljanje varnosti. V ČMCjih in v okolici od ponedeljka do petka med 14. in 17. uro (po potrebi) individualno nudijo podporo in prostor mladim, ki nas najbolj potrebujejo.

Radio basement

Na povezavi www.radiobasement.net vabljeni na valove Radia Basement, medija za poročanje, angažiranje in dialog, kjer z mladimi soustvarjamo odprto in strpno družbo.

Javni natečaj odnos

Mladi zmaji so v letošnjem letu postali kurator TAM TAMove ulične galerije na Vegovi ulici, kjer mladim preko javnega natečaja ODNOS omogočajo varen in odprt prostor za kreativno izražanje. Natečaj je namenjen podpori mladim pri uresničevanju idej in potencialov in predstavitvi samih sebe kot umetnikov; spodbujanju in opolnomočenju mladih umetnikov, ki skozi svoja dela lahko predstavijo interpretacijo sodobnosti in dobijo prostor za razstavo svojih izdelkov ter spodbujanju družbene kritičnosti in angažiranja, ki spodbuja mlade v participacijo in nadaljnje razmišljanje.
V času zaprtih galerij, muzejev, šol smo mladim umetnikom preko likovnega natečaja Strpnost skozi oči mladih že omogočili prostor za kreativno izražanje, saj se trije izmed njih že predstavljajo v TAM TAMovi ulični galeriji na Vegovi.

Mladi, vabljeni, da se nam pridružite pri soustvarjanju utripa mesta!

Oglejte si tudi