Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Mladi za vrednote NOB bodo sodelovali z Goričani

Mladi za vrednote NOB so se na sestanku pri Združenju za vrednote NOB Nova Gorica dogovorili za sodelovanje pri organizaciji spominskega pohoda od Ljubljana do skupnega goriškega trga Evrope.

Gorica, 24. 1. 2023 – Predsednik Mladih za vrednote NOB Slovenije (MNOB) Žiga Novak, se je v torek 24. januarja sestal s predsednico, Ingrid Kašco Bucik, in podpredsednico (zadolženo za sodelovanje s sorodnimi organizacijami v sosednji Italiji), Katjušo Žigon, Združenja borcev (ZB) za vrednote NOB Nova Gorica.

Na srečanju so se dogovorili za skupno izvedbo večdnevnega pohoda, ki bo potekal zadnji teden v avgustu. Pohod se bo začel v Ljubljani (predvidoma pred Vidmarjevo vilo) in končal v Gorici na trgu Evrope. Namen pohoda bo ohranjanje spomina na hrabre borbe naših prednikov, kot tudi skrb za psihofizično pripravljenost udeležencev pohoda in prenašanje vrednot na nove generacije.

Organizatorji upajo, da bo obseg dejavnosti pohoda, ki bo potekal po etapah več zaporednih dni, privabil pozornost širše javnosti in na ta način razširil zavedanje o pomenu ohranjanja vrednot NOB v današnjih časih.

Srečanje in dogovor so ovekovečili s fotografijo. Tovarišica Kašca Bucik je v imenu ZB NOB Nova Gorica tovarišu Novaku podarila knjigo Janez Stanovnik: 1922-2020, ki jo je združenje izdalo v preteklem letu v spomin na velikega borca za svobodo in resnico. 

Oglejte si tudi