Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Kam med počitnicami? Na subvencionirano počitniško varstvo.

Učencem nižjih razredov osnovnih šol bomo tudi med letošnjimi jesenskimi počitnicami omogočili subvencionirano počitniško varstvo. Na voljo je 8 programov.

Varstvo je namenjeno otrokom od 1. do 5. razreda osnovne šole s stalnim prebivališčem v Mestni občini Ljubljana ter otrokom družin, ki živijo v študentskih domovih v Ljubljani, a le v primeru, da otroci obiskujejo šolo na območju Mestne občine Ljubljana. 

Izvajalci programov nudijo 9-urno varstvo z raznolikimi aktivnostmi za otroke, otroci pa imajo v tem času zagotovljene tudi tri obroke prehrane.

Programe sofinanciramo v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje programov in projektov v Mestni občini Ljubljana s področja podpornih storitev v vzgoji in izobraževanju ter prostem času otrok. Da so programi dostopni čim večjemu številu družin, je predvideno doplačilo do največ 6 evrov na otroka na dan. Ne glede na navedeno ceno programa, imajo vsi izvajalci na voljo mesta za socialno ogrožene otroke, za katere je varstvo v celoti brezplačno.

Pozor: Glede na stanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2 si pridružujemo pravico do sprememb ali odpovedi programov. Varstvo bomo organizirali v skladu z navodili in ukrepi NIJZ, vlade in ostalih pristojnih institucij, glede na stanje v času jesenskih šolskih počitnic. Velikost skupin in število mest v programih varstva bo v skladu z navodili NIJZ, veljavnimi v času počitnic.

Seznam ponudnikov subvencioniranega varstva je pripet, za dodatne informacije se obrnite neposredno na izvajalce.

Seznam izvajalcev subvencioniranega počitniškega varstva med jesenskimi počitnicami.pdf

 

Oglejte si tudi