Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Javno žrebanje stanovanj za mlade

V Mestni hiši bo v četrtek, 15. aprila 2021, ob 11. uri potekalo javno žrebanje stanovanj za mlade, ki bo Mestna občina Ljubljana neposredno prenašala na svoji spletni strani.

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana je v okviru 2. javnega razpisa za dodelitev namenskih najemnih stanovanj v najem mladim razpisal 30 namenskih najemnih stanovanj za mlade, ki bodo predvidoma vseljiva v letih 2021 in 2022.
10 stanovanj je namenjenih za oddajo mladim posameznikom, 10 za oddajo mladim parom, 10 pa za oddajo mladim družinam.

Stanovanje za samostojnost mladih

Reševanje stanovanjske problematike je poleg zaposlitve ključen korak mladih na poti do njihove samostojnosti.
V Ljubljani smo leta 2016 smo na podlagi Strategije MOL za mlade 2016 - 2025 sprejeli Pravilnik o dodeljevanju namenskih najemnih stanovanj v najem mladim. Prvi javni prvi javni razpis za dodelitev namenskih najemnih stanovanj JSS MOL za mlade smo objavili leta 2017, drugega pa leta 2020.
Obakrat smo razpisali po 30 stanovanj z neprofitno najemnino za določen čas 10 let in jih namenili trem skupinam mladih - mladim posameznikom, mladim parom in mladim družinam. Poleg starosti (18 do 29 let) so bili med pogoji še stalno prebivališče v MOL, 6 let stalnega ali vsaj začasnega bivanja v MOL ter dohodkovni cenzus. Dobitnike stanovanj izbiramo z javnim žrebom.

Mladim tudi na ta način poskušamo zagotoviti kar najboljše pogoje za njihov razvoj in bivanje v našem mestu.

vir: MO Ljubljana

Oglejte si tudi