Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Pestre počitnice v Ljubljani

Ljubljanski javni zavodi med poletnimi počitnicami pripravljajo številne zanimive programe, tako da šolarjem med počitnicami zagotovo ne bo dolgčas.

Ljubljanski grad

Na Ljubljanskem gradu tudi to poletje pripravljamo počitniško varstvo, kjer bodo otroci potovali v čas vitezov ali odkrivali zanimivosti sveta zmajev ter se preizkušali v številnih viteških in pustolovskih veščinah.
Ljubljanski grad zagotavlja varen, razgiban in zabaven počitniški program, ki bo, kolikor bo to vreme dopuščalo, v večjem delu izveden na prostem. Program, ki bo potekal v notranjih prostorih, bo izveden z upoštevanjem zaščitnih ukrepov in veljavnih priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom

Počitniško varstvo je namenjeno otrokom od 6. do 11. letaprijave že zbirajo na naslednje termine:

  • 6. – 10. julij 2020: od paža do viteza
  • 27. – 31. julij 2020: od paža do viteza
  • 10. – 14. avgust 2020: pustolovske počitnice s profesorjem zmajeslovja
  • 24. - 28. avgust 2020: pustolovske počitnice s profesorjem zmajeslovja

Podrobnejše informacije najdete tukaj,

Mala ulica

V Mali ulici bodo počitniško varstvo organizirali na treh lokacijah: v prostorih Male ulice, na vrtu in v gozdu.
Programi bodo potekali cele počitnice, vsak teden bodo sprejeli 60 otrok.

Prijave že zbirajo, podrobnosti najdete tukaj

Pionirski dom 

V Pionirskem domu tudi letos pripravljajo različne poletne počitniške šole, kjer bodo otroci lahko razvijali svojo ustvarjalnost. 
Počitniške šole ponujajo sproščeno druženje, raznolike ustvarjalce, zunanje aktivnosti in skrivanje mobitelov pred pedagogi. Potekale bodo na dveh lokacijah: na Vilharjevi cesti 11 in na Komenskega 9.

Trenutno so razpisani termini za julijske počitniške šole. V enem terminu potekajo vzporedno štiri različne šole, število mest je omejeno. 
Podrobnosti in prijavnico najdete na spletni strani Pionirskega doma.

Počitnice s Poletavci in z NajPoletavci

10. junij – 10. september 2020
Poletje je že tradicionalno čas, ko v Mestni knjižnici Ljubljana posebno pozornost namenjamo mladim bralcem, zato že deseto leto zapored vabimo k počitniškemu branju vse osnovnošolce in srednješolce.

Poletavci

S sloganom »pol ure branja na dan prežene dolgčas stran« želimo spodbuditi otroke od sedmega do dvanajstega leta k 30-dnevnemu branju, ker tako utrjujejo svojo bralno tehniko, hkrati pa pridobivajo bralno navado. Čtivo si izbirajo samostojno (knjiga, strip, revija, turistični vodič, kuharski recepti …), lahko pa ideje za branje poiščejo v vsakoletnem Priročniku za branje kakovostnih mladinskih knjig, v paketih Maček v žaklju za otroke in na priložnostih knjižnih razstavah, ki jih knjižničarji skrbno pripravljamo.

Najpoletavci

Najstnike od trinajstega do petnajstega leta vabimo, da preberejo tri obsežnejše knjige po svojem izboru in na naši spletni strani oddajo svoje mnenje o tem, kateri knjižni junak jih je najbolj navdušil. Tudi njim smo na voljo s predlogi za zanimivo in kakovostno počitniško branje, knjigo pa si lahko izposodijo tudi na Biblos.si. Vsi poletni bralci prejmejo majico in bralno priznanje ter sodelujejo v nagradnem žrebanju.



Ob desetem letu počitniškega branja smo pripravili novo celostno grafično podobo, ki jo je izdelala ilustratorka Zarja Menart, in osnovali skupno spletno stran www.poletavci.si, na kateri lahko spremljate vse o poletnih bralcih in oddate izpolnjene bralne sezname.

 

Glede na letošnje obdobje epidemije koronavirusa si pridružujemo pravico do sprememb ali odpovedi terminov. Varstvo bomo organizirali v skladu z vsemi navodili in ukrepi vlade in ostalih pristojnih institucij. O morebitni spremembi vas bomo pravočasno obvestili.

 

Oglejte si tudi