Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

O vključevanju raznolikosti

17. maj, mednarodni dan boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji, bomo v Ljubljani obeležili z okroglo mizo Vključevanje raznolikosti na delovnem mestu ter podelitvijo certifikatov LGBT prijazno.

Okrogla miza bo potekala v ponedeljek, 17. maja 2021, ob 13. uri, na njej pa bo moderatorka Eva Gračanin z govorkami in govorci debatirala o tem, kako vključujejo raznolikost v delovnih okoljih svojih organizacij. Po okrogli mizi bomo podelili tudi certifikate LGBT prijazno.

Okroglo mizo lahko spremljate preko platforme Zoom na tej povezavi

LGBT prijazno

17. maja  obeležujemo mednarodni dan boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji (kratica IDAHOBiT), s katerim skušamo preseči predsodke o lezbijkah, gejih, biseksualnih in transspolnih ljudeh ter opozarjamo na nasilje in diskriminacijo, ki jo LGBT+ osebe zaradi teh predsodkov doživljajo.

Ob tej priložnosti bomo podelili nove certifikate LGBT prijazno, ki jih bodo prejele organizacije, ki znotraj delovnega okolja in navzven do strank ustvarjajo in ohranjajo ozračje, pozitivno za vse, ne glede na spolno usmerjenost in spolno identiteto. Certifikate smo prvič podelili leta 2014, do danes pa jih je prejelo že več kot 40 organizacij. 

Ljubljana je članica mednarodne mreže mavričnih mest

Mestna občina Ljubljana je bila leta 2014 sprejeta v mrežo mavričnih mest. Gre za neformalno mrežo, v katero so vključena mesta, ki izvajajo LGBT politiko. Člani so na primer tudi Amsterdam, Berlin, Bruselj in Dunaj. Cilj mreže je izmenjava dobrih praks in izkušenj na LGBT področju.  V Ljubljani smo zelo ponosni, da smo vključeni v mrežo mavričnih mest, saj imamo veliko dobrih praks, ki jih lahko delimo z drugimi mesti na tem področju. 

Ljubljana je edino mesto v Evropi, v katerem smo del prostorov Mestne hiše namenili LGBT skupnosti

Neposredno ob Mestni hiši smo leta 2014 oddali gostinski prostor, v katerem deluje lokal Pritličje, ki je odprt za vse. Poleg prijetne gostinske ponudbe se posvečajo tudi oblikovanju dogodkov z družbeno-angažiranim programom, s katerimi izpostavljajo robne teme in temeljna identitetna vprašanja.

Oglejte si tudi