Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Živa književnost na Starem trgu

Stari trg pred Galerijo Škuc bo med 10. in 17. junijem 2022 gostil 29. literarno-glasbeni festival Živa književnost s spremljevalnim programom O’živela knjiga.

Zvrstile se bodo številne prevajalske delavnice in literarni večeri, obiskovalci bodo lahko uživali v pestrem glasbenem programu, otroci in mladostniki pa se bodo zabavali na dogodkih spremljevalnega programa O'živela knjiga.

50. obletnica Društva Škuc 

Festival Živa književnost se bo zaključil z zabavo ob 50. obletnici Društva Škuc. Ob tej priložnosti bodo spregovorile legende: govorci_ke, ki bodo s spomini osvetlili_e delovanje Škuca. Škuc in njegovi_e sodelavci_ke so v teh petih desetletjih soustvarjali alternativno sceno, tako na glasbenem, vizualnem, gledališkem, filmskem in literarnem področju, ter s svojo nezanemarljivo založniško in festivalsko dejavnostjo razvijali domači kulturni zemljevid. Ob tem je Društvo Škuc spodbudilo vzpostavitev in razvoj lgbt gibanja, prispevalo k večji strpnosti do lgbt oseb v družbi ter tako pripomoglo k širjenju svobodomiselnosti.

Več o festivalu in programu najdete tukaj

Oglejte si tudi