Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Zagotavljamo prostore za ljubljanske kulturnike

Potem ko je v začetku leta zavod Cirkulacija 2 izgubil prostore v Tobačni, smo jim na Mestni občini Ljubljana zagotovili 233 m2 velik prostor v podhodu Ajdovščina. Uporabljali ga bodo lahko do konca leta 2021, ko bomo začeli z urejanjem Minipleksa – mestnega kina.

Borut Savski, član Cirkulacije 2, zatrjuje, da so v zavodu "izjemno navdušeni nad tako hitro razrešitvijo s strani MOL". Takšna ažurnost je po njegovih opažanjih daleč od samoumevne in skoraj neverjetna. Po njegovih besedah bo Cirkulacija 2 v podhodu Ajdovščina nadaljevala s principi, ki so se v praksi razvili v dosedanjih letih. "Hiša umetnikov, ki jo deklariramo vse od ustanovitve, naj bo rezultat mreženj in sodelovanj na vseh teh nivojih."
Hkrati smo našli tudi rešitev za nadaljnje delovanje Poligona, saj za njihovo delovanje že urejamo primerne skladiščne prostore.

Zavedamo se pomena kulture v Ljubljani

V Ljubljani imamo prostore na kar 93 lokacijah, v katerih zagotavljamo produkcijske pogoje za umetnost in kulturo. Nevladnim organizacijam, posameznikom in posameznicam brezplačno oddajamo 248 prostorskih enot v skupni izmeri nekaj več kot 17.000 m2.
Zagotovitev dodatnih prostorov smo vključili tudi v program Ljubljana – Evropska prestolnica kulture 2025. Odločilen del programa je namreč namenjen konkretnim investicijam v produkcijske prostore, ki bodo omogočili nastanek novih kulturnih in ustvarjalnih programov, tudi med mlajšimi ustvarjalci in ustvarjalkami.
Če bomo v Ljubljani osvojili naziv Evropska prestolnice kulture 2025, bi bile te investicije realizirane že do leta 2025. Omogočile bi, da bi se v najkrajšem času odzvali na prostorske izzive in zadostili kreativnemu potencialu.

 

Oglejte si tudi