Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

VABILO NA PREDSTAVITEV KNJIGE NEVE ŽELEZNIK: TEMNE SENCE DEMENCE

Spoštovane in spoštovani, V četrtek, 9. junija 2016, ob 11. uri vas vabimo na predstavitev priročnika TEMNE SENCE DEMENCE in pogovor z avtorico Nevo Železnik, ki bo v dvorani Univerze za tretje življenjsko obdobje na Poljanski 6 (pritličje levo) v Ljubljani.

Priročnik TEMNE SENCE DEMENCE je namenjen bolnikom in njihovim svojcem.  

Izdali smo ga zato, ker je v Sloveniji 37.000 bolnikov s to boleznijo, zaradi staranja prebivalstva pa bo bolezen, za katero še ni zdravila, še naraščala.

Avtorica je že izdala knjigo na to temo z naslovom Adijo, grem domov … ki je že dolgo razprodana, prošnje na založbo pa kar naprej prihajajo. Zato smo se odločili za novo, dopolnjeno in bistveno spremenjeno izdajo.

Opisala je osebno izkušnjo s svojo dementno mamo ter odgovore na številna vprašanja, ki jih zastavljajo udeleženci njenih predavanj po Sloveniji in širše. Upoštevala je novosti na tem področju, ki spreminjajo pogled na bolezen in bolnike, da ne bi bili tabuizirani.

Ker spremlja dogajanja v Alzheimer Europe, je opisala več tujih praks, ki bralcu povedo, kako si lahko pomaga. Pomembno je, da so bolni spregovorili sami, ne drugi v imenu njih.

Ugledna nevrologinja dr. Milica Gregorič Kramberger je posebej za to knjigo nasnula več prepotrebnih zdravniških nasvetov.
    

Zato smemo reči, da je to dragocena pomoč za vse, ki jo potrebujejo.              Redna cena: 24,50 eur

Oglejte si tudi