Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Štipendistka MOL Ana Urbanc prejela Severjevo nagrado

Igralka Ana Urbanc, nekdanja štipendistka Mestne občine Ljubljana, je ena izmed dveh letošnjih dobitnic Severjeve nagrade za igralske stvaritve v slovenskih poklicnih gledališčih.

 

Ana Urbanc je nagrado prejela za pet vlog, ki jih je v preteklih dveh gledaliških sezonah oblikovala v matičnem gledališču Drama SNG Maribor: Veronique Houille v konverzacijski komediji Bog masakra, Antigone v Ojdipu v Kolonu, Karoline v igri Kazimir in Karolina, Blanke v odrski priredbi filma Popolni tujci ter Elizabeth Proctor v Lovu na čarovnice. To je že njena druga Severjeva nagrada, saj je leta 2012 že prejela nagrado sklada kot študentka dramske igre na AGRFT.
Uspešno igralko smo s štipendijo Mestne občine Ljubljana podpirali v času podiplomskega študija dramske igre na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani.

Severjeve nagrade Sklad Staneta Severja podeljuje že od leta 1970 dalje, in sicer za igralske dosežke v poklicnih in ljubiteljskih gledališčih ter za igralske dosežke študentov dramske igre.

Ani Urbanc iskreno čestitamo ob osvojeni nagradi in ji želimo uspešno nadaljevanje igralske kariere!

 

Aktivna tudi v Ljubljani

Ana Urbanc je sodelovala tudi v družbeno-odgovorni kampanji Človek, čuvaj svoje mesto, s katero že od leta 2015 opozarjamo na nesprejemljivost vandalizma in poudarjamo pomen spoštovanja našega skupnega javnega prostora.

Oglejte si tudi