Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Spremembe pri delovanju ljubljanskih kulturnih zavodov

Trenutno veljavne omejitve javnega življenja vplivajo tudi na delovanje javnih zavodov s področja kulture, ki delujejo pod okriljem Mestne občine Ljubljana.

Posodobljeno: petek, 23. oktober 2020, ob 17.30 uri 

Skladno s sprejetim odlokom Vlade RS, ki začasno prepoveduje kulturne storitve, zapiramo naše zavode s področja kulture.
 

Objavljeno: petek, 23. oktober 2020, ob 14.30 uri

Mestna knjižnica Ljubljana

Vse enote Mestne knjižnice Ljubljana so odprte po rednem obratovalnem času in dostopne za vse obiskovalce (v skladu s sprejetimi ukrepi). Vse storitve knjižnice (izposoja in vračilo ter dostop do gradiva) potekajo nemoteno, z manjšimi omejitvami.
Trubarjeva hiša literature je zaprta, velika čitalnica v Slovanski knjižnici je zaradi omejitve gibanja odprta do 20. ure.

Omejeno delovanje

Slovenskem mladinskem gledališčuMestnem gledališču ljubljanskemLutkovnem gledališču LjubljanaKinodvoru in na Festivalu Ljubljana so odpovedali vse predstave in javne dogodke. Kino Šiška je zaprl svoja vrata, odprta pa ostaja galerija DobraVaga na Plečnikovih tržnicah.

Muzeju in galerijah mesta Ljubljane so odpovedali vse dogodke in prireditve, obiskovalci pa si lahko aktualne razstave ogledajo samostojno ali z vnaprej rezerviranim individualnim vodstvom za posameznike ali družine.

Mednarodnem grafičnem likovnem centru delovanje prilagajajo sprejetim ukrepom.

Tudi na Ljubljanskem gradu so odpovedali vse dogodke ter redne vodene oglede. Zaprti so vsi gostinski lokali (kavarna, vinoteka, gostilna in restavracija).
Ljubljanski grad ostaja odprt vsak dan med 10. in 18. uro; v tem času vozi tudi tirna vzpenjača, na ogled pa so vse stalne vsebine ter razstave.

Za otroke in mlade 

Pionirskem domu so doslej dejavnosti izvajali ob upoštevanju ukrepov in navodil NIJZ, v času jesenskih počitnic nimajo predvidenih aktivnosti, nadaljevanje dela po počitnicah pa bo odvisno od aktualnih ukrepov.

Četrtni mladinski centri Mladih zmajev ostajajo odprti, delujeta tudi mobilni mladinski center Ljuba in Drago in Ulični zmaji, vsi dosledno upoštevajo navodila NIJZ. Svoje aktivnosti sproti prilagajajo aktualnih ukrepom, del pa jih selijo na v digitalno okolje v digitalni mladinski center DigiMC.

Oglejte si tudi