Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Slikarska delavnica paraplegikov v Mestnem muzeju

V Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine smo 30. novembra 2021 prvič pripravili slikarsko delavnico, posvetili pa smo jo 3. decembru, Mednarodnem dnevu invalidov.
V prostorih Mestnega muzeja v Ljubljani so ob strokovnem vodenju slikarja in mentorja Rajka Čauševiča v različnih tehnikah izpopolnjevali: naš slikar Damjan Rogelj, slikar, kipar in rezbar Miran Jernejšek iz DP Maribor, slikar Ivan Regoršek iz DP Maribor, slikarka Ljudmila Turk iz Ljubljane in vodja kulturne dejavnosti pri Zvezi paraplegikov Slovenije slikar Metod Zakotnik. Žal, se iz varnostnih razlogov delavnice ni mogel udeležiti priznani slikar našega društva Željko Vertelj, ki je član elitnega Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami. Vsi omenjeni pa so člani Likovne sekcije pri Zvezi. Delavnico sta si ogledali tudi predsednica društva 
Mirjam Kanalec in socialna delavka Nina Černe.
Vsi udeleženci so morali izpolnjevati pogoj PCT, saj je delavnica potekala skladno z upoštevanjem vseh ukrepov in priporočil za preprečevanje okužb z virusom Covid-19. Dogodek je podprl JSKD.

vir: Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Oglejte si tudi