Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Sams Fever navdušili mednarodno občinstvo na European Elvis Festival!

Sam’s Fever navdušili mednarodno občinstvo - Nastopili ob glavni zvezdi Darlene Love na nemškem European Elvis Festival - Osebno spoznali že skoraj vse še živeče člane Elvisove ekipe
Sam's Fever so s 40-članskim Sam's Fever orkestrom ob pevski legendi Darlene Love 18. avgusta navdušili z glavnim nastopom na nemškemEuropean Elvis Festivalu! Največji evropski festival posvečen Elvisu, vsako leto v Bad Nauheim, kjer je Elvis služil vojaški rok, privabi številne goste z vsega sveta. Letos so z navdušenim aplavzom pozdravili Sam's Fever, ki so z orkestrom spremljali glavno gostjo – Darlene Love, ki je Elvisa spremljala kot podporna vokalistka v odmevni TV oddaji Elvis Presley's '68 Comeback Special. Z orkestrom bodo naslednjič nastopili tudi 14. septembra na Gradu Štatenberg, kjer v vrhunskem ambientu pripravljajo koncert "I remember Elvis".


Darlene so prvič na festivalu spremljali lani, letos pa so se ji na njeno izrecno željo ponovno pridružili in z njo koncertirali tudi naslednji dan namenjen gospel glasbi. Manj znano je, da je Elvis gojil tudi posebno ljubezen do gospel glasbe, kar so na koncertu naslednjega dne predstavili Ed Enoch & The StampsGrahame Patrick, ki v glavni vlogi nastopa tudi v novem muzikalu o Elvisovem življenju in Darlene Love, ki je spremljavo Sam's Feverzahtevala tudi za ta nastop, organizator pa je moral zaradi dodatne spremljevalne skupine celo prirediti oder.

 

Sam's Fever so z letošnjim nastopom na festivalu osebno spoznali in sodelovali z že skoraj vsemi še živečimi člani Elvisove ekipe. Ed Enoch & The Stamps so kralja rocknrolla, kot podporni vokalisti, spremljali od leta 1971 pa vse do njegove smrti 1977. V preteklosti so Sam's Fever že večkrat sodelovali tudi z legendarnim kitaristom Jamesom Burtonom, ki je bil glavni kitarist in vodja Elvisove spremljevalne zasedbe TCB Band. Prvič so si z njim delili oder 2015, ko so si prislužili naziv najboljšega cover banda Elvisa Presleya v Evropi. Ponovno so se srečali 2016 na TCB križarjenju, kjer si je koncert ogledala tudi Elvisova nekdanja žena Priscilla Presley in nazadnje januarja letos na posebnem koncertu ob Elvisovem 83. rojstnem dnevu v ljubljanski Cvetličarni. »Gre za križarjenje, na katerem je vse posvečeno Elvisu. Priscilla Presley je zagotovo najbolj znana od njegovih žensk. Stara je 73 let, a zaradi številnih operacij skriva svoja leta. Videti je mladostna, a hladna: izolira se z varnostniki, zelo tudi pazi, kdaj in kje se pojavlja v javnosti.« se srečanja s skrivnostno Priscillo spominja frontman Samuel Hudl. Na križarjenje pa se Sam's Fever odpravljajo tudi letos. »Oktobra bomo z Burtonom spet skupaj na križarjenju in takrat se bova ponovno zmenila za kakšno novo sodelovanje!«.

Sam's Fever so nastopili s pevsko legendo Darlene Love in navdušili mednarodno občinstvo na European Elvis Festival!

Oglejte si tudi