Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Razstava: Odd lots: Dunaj/Ljubljana.

V Mali galeriji Banke Slovenije je do 14. aprila 2022 na ogled razstava z naslovom Odd lots: Dunaj/Ljubljana. Projekte, ki so na ogled, so pripravili študentke in študenti Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani ter Fakultete za arhitekturo Tehnične univerze na Dunaju.

Razstava ponuja vpogled v možnosti, kako lahko arhitekturne intervencije na parcelah nenavadnih oblik in velikosti, na katerih na videz gradnja ni mogoča, spodbudijo reaktivacijo mestnega tkiva. Študentke in študenti od 2. do 5. letnika obeh arhitekturnih fakultet na Dunaju in v Ljubljani so v svojih projektih tako raziskovali neizkoriščene potenciale omenjenih nenavadnih parcel v obeh prestolnicah.

Vljudno vabljeni na razstavo Odd lots: Dunaj/Ljubljana, ki bo v Mali galeriji Banke Slovenije na ogled do 14. aprila 2022. Galerija bo v omenjenem terminu odprta od torka do sobote, od 11. do 19. ure.

V prihodnjih dneh bodo na družabnih omrežjih Male galerije BS objavili tudi video in nekaj utrinkov z razstave, več informacij pa najdete v priloženem letaku.

Vstop v galerijo je možen ob upoštevanju priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom.

Za dodatne informacije se obrnite na malagalerija@bsi.si ali 030 451 925.


Oglejte si tudi