Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Pošljite nam programske ideje za Evropsko prestolnico kulture 2025

Na naši spletni strani smo objavili odprto povabilo k oddaji programskih idej za Ljubljano Evropsko prestolnico kulture 2025. Iščemo drzne, ambiciozne in razvojno naravnane ideje, s katerimi bomo lahko učinkovito in inovativno odgovarjali na izzive prihodnosti.

Evropska prestolnica kulture je najpomembnejša pobuda Evropske unije na področju kulture, ki je izrazito usmerjena v razvoj in preboje, s katerimi se trajno zvišuje kakovost življenja v regiji. To pomeni, da ne gre zgolj za umetniške in kulturne projekte, temveč za širok spekter področij, s katerimi je kultura tako ali drugače povezana: znanost, izobraževanje, sociala, okolje, gospodarstvo, turizem itd. Prav zato smo se v Ljubljani odločili, da v proces oblikovanja kandidature vključimo kar najširši nabor deležnikov.

Povabilo je odprto do 14. oktobra 2019, v celoti si ga lahko ogledate tukaj

V času povabila pripravljamo nekaj dogodkov, na katerih bomo govorili o razvojnih prioritetah mesta, regije in države, na katera lahko odgovarja Ljubljana Evropska prestolnica kulture 2025:

  • četrtek, 26. september, ob 10. uri, Komuna – Kino Šiška, Kako se lahko NVO vključijo v kandidaturo Ljubljane za EPK 2025?
  • petek, 27. september, ob 10. uri, Mestni muzej, Javni zavodi: zakaj je LJEPK 2025 priložnost za nove začetke?
  • četrtek, 3. oktober, ob 16. uri, Mladi zmaji, Mladinski center Črnuče, MLADI V KREATIVNI AKCIJI, Viharjenje idej za Ljubljano Evropsko prestolnico kulture 2025
  • torek, 8. oktober, ob 13.30 uri, Kinodvor: Izzivi in priložnosti kulturno umetnostne vzgoje z LJEPK 2025

Sprejmite izziv LJEPK 2025 in razmišljajte izven utečenih okvirjev!

Pri kandidaturi za evropsko prestolnico kulture 2025 sodeluje celotna regija

Kandidatura Ljubljane za naziv Evropska prestolnica kulture 2025 ima široko in močno podporo ter trdno zavezo vseh občin Ljubljanske urbane regije. Župani 26 občin regije so 13. septembra 2019 podpisali Sporazum o sodelovanju pri skupnem projektu kandidature Mestne občine Ljubljana za naziv Evropska prestolnica kulture 2025, ki je rezultat odličnega sodelovanja in povezanosti županov Ljubljanske urbane regije.
Podpisani sporazum je temeljni kamen prvega stebra Evropske kulturne prestolnice, uspešna izvedba projekta pa bo imela dolgoročen pozitiven učinek na razvoj celotne regije, tako na razvoj kulture kot tudi na razvoj drugih področij, ki so tesno povezana s kulturo.

Oglejte si tudi