Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Pisanje je lahko terapevtsko v času, ko moramo ostajati doma

Časi izolacije so najbolj primerni za pisanje in to je tudi zgodovinsko dokazano, kajti Sheakspeare je izkoristil karanteno, da je napisal Hamleta. Zelo plodni za kreativnost in literaturo so bili primeri Manzonija, Marqueza in Viktorja Hugoja, ki sta pisala o kugi.

Pisateljica Nina Kosmač v tem času, ko ne sme delati na recepciji zaradi zaprtja hotela, sedi za računalnikom in intenzivno piše novo knjigo strašljivih kratkih zgodb. Koronavirus bo tudi omenjen v eni izmed njenih kratkih zgodb. Najbolj vesela pa je, da kljub temu, da so prostori Medgeneracijskega Centra na Bledu v Ledeni Dvorani zaradi nevarnosti koronavirusa do nadaljnjega zaprti, to ni ustavilo pri pisanju njenih udeležencev pisateljev in pesnikov delavnice kreativnega pisanja, ki se je odvijalo pod njenim mentorstvom. En mesec pred zaključkom delavnice so vsi udeleženci oddali svoje biografije, kratke zgodbe in pesmi, ki bodo izšle v tem letu pod naslovom Razlito Črnilo.

Pisateljica in mentorica tečaja delavnic kreativnega pisanja ne more skriti veselja nad uspešno zaključenim šest mesečnim avtorskim projektom in poziva prav vse, naj ta čas izkoristijo za branje, pisanje in preživljanje prostega časa z družino.

 

N. K.

Oglejte si tudi