Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Oblikovalski natečaj "DIABETESA NI. AMPAK JE."

Deveti natečaj za oblikovanje mestnega plakata Plaktivat se dotika bolezni, ki za sodobno družbo predstavlja vse bolj prežečo nevarnost. Natečaj z naslovom »DIABETESA NI. AMPAK JE.« v sodelovanju z Zavodom Diabetes organizira družba TAM-TAM. Prijave so odprte do vključno 3. novembra 2017, plakat z zmagovalno idejo pa bo objavljen na 500 plakatnih mestih širom Slovenije in prijavljen v tekmovalne dele festivalov Slovenski oglaševalski festival (SOF) in Bienale vidnih sporočil Slovenije.

 

Zadnji podatek Združenih narodov kaže na več kot 400 milijonov obolelih za diabetesom, čeprav je organizacija razglasila bolezen za epidemijo že leta 2006, ko je število obolelih znašalo »le« 246 milijonov. V Sloveniji je najmanj 130.000 diagnosticiranih diabetikov, dodatnih 100.000 prebivalcev pa ta bolezen ogroža. 


Deveti natečaj za oblikovanje mestnega plakata Plaktivat se dotika bolezni, ki za sodobno družbo predstavlja vse bolj prežečo nevarnost.

Kljub medicinskemu napredku v 21. stoletju je diabetes vse bolj razširjen. Poleg velikega števila obolelih je skrb vzbujajoče tudi dejstvo, da mnogi ljudje z boleznijo živijo brez zavedanja o svojem stanju. Diabetični zapleti se lahko razvijejo že pred samo diagnozo in zelo poslabšajo kakovost življenja ali pa tudi skrajšajo življenjsko dobo. Nastanek bolezni spodbujajo predvsem slabe življenjske navade (nezdrava prehrana, kajenje in alkohol), pomanjkanje gibanja in ekonomsko-socialni položaj.

 

Namen aktualnega oblikovalskega natečaja Plaktivat je poiskati vizualno sporočilo, ki bo ljudi spodbudilo, da smrtno resno vzamejo diabetes, saj gre za bolezen, ki je ne vidimo, ne čutimo in nas ne boli, dokler ni prepozno.

 

Projekt Plaktivat tako ostaja zvest svojemu poslanstvu, saj tudi v deveti izdaji spodbuja k razmisleku o družbeni temi, ki potrebuje našo pozornost. Mestni plakat kot javni medij omogoča, da sporočilo doseže široko ciljno skupino in aktivira posameznike ali pa vsaj zaneti iskro, ki vodi k razmisleku. 

Rok za oddajo plakatov je 3. november 2017 do polnoči, več o vsebini, ciljih in tehničnih zahtevah pa lahko prijavitelji preberejo na tam-tam.si/plaktivat.

Dodatne informacije v zvezi z natečajem so do vključno 27. 10. 2017 dosegljive preko elektronskega naslova plaktivat@tam-tam.si.


Oglejte si tudi