Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

NSQ in Oto Pestner koncert selijo v preddverje Križank!

New Swing Quartet in Oto Pestner ostajajo v romantičnih Križankah - 50 let na odru bodo legendarni slovenski izvajalci proslavili v intimnem vzdušju Plečnikovega preddverja

Kljub napovedanem podaljšanju gradbenih del v ljubljanskih Križankah New Swing Quartet in Oto Pestner ostajajo v svojem priljubljenem prizorišču in bodo zlatih 50 let na odru proslavili v intimnem vzdušju romantičnega Plečnikovega preddverja - 29. in 30. maja!

 

​Med arkadnimi oboki in kipi Plečnikovega preddverja bosta zazvenela oba koncerta legendarnih slovenskih izvajalcev, ki se priljubljenem in unikatnem prizorišču, prepojenim z umetniško dušo, ne bodo odpovedali. Ljubljanske Križanke zavzemajo prav poseben položaj v srcu NEW SWING QUARTET, saj so na tem prizorišču izpeljali kar nekaj prelomnih dogodkov in na istem odru nastopili tudi skupaj z Golden Gate Quartetom, svojimi velikimi vzorniki. Prav plošča Golden Gate Quarteta je namreč priromala v Šentjur pri Celju leta 1968, fantje so oblikovali svoj kvartet in osvojili slovensko občinstvo z duhovnimi pesmimi ameriškega juga ter v 50 letih od svojega nastanka, osvojili vse kar se je dalo osvojiti. Topel sprejem so dosegli tudi v sami domovini črnskih duhovnih pesmi, na turneji po cerkvah ameriškega juga in doživeli tudi objeme in solze zapornikov v zaporu kjer prestajajo dosmrtne kazni. Kot prvi izvajalec so ameriško duhovno glasbo v angleškem jeziku izvajali na več gostovanjih po Sovjetski zvezi in segli v roko tudi ameriškem predsedniku Billu Clintonu, Titu ter papežu Janezu Pavlu II. Na odru jih bodo tokrat spremljali Big band Orkestra Slovenske vojske in zasedba The Mood Swingers, ki so nastopili tudi kot posebni gosti presenečenja v Unionski dvorani. Skupaj bodo poslušalce popeljali v čas, ko so se razvile prve pesmi afroameriškega glasbenega izročila, ki so afriškim sužnjem na ameriških plantažah dajale upanje in uteho.

 

Dan kasneje bo s koncertom v Križankah nastopil tudi izjemni Oto Pestner s prijatelji. S pestrim repertoarjem se bo Oto sprehodil od svojih glasbenih začetkov po izjemnem opusu svoje 50-letne kariere ter se dotaknil vseh obdobij svojega ustvarjanja. Ob spremljavi Big band Orkestra Slovenske vojske in odličnih glasbenih gostov bomo spremljali pregled vrhuncev kariere legendarnega slovenskega vokalista. Otu se bodo na koncertu poklonili tudi prijatelji iz New Swing Quartet, da malo potešimo radovednost, pa lahko razkrijemo tudi posebno glasbeno gostjo – simpatično zmagovalko Eme 2016 ManuEllo.

V intimnem in romantičnem prizorišču preddverja Križank bosta 29. in 30. maja zazvenela koncerta legendarnih slovenskih izvajalcev!

Vstopnice ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventim (Petrol / OMV / Big Bang / Pošta Slovenije ) in na spletni strani:

•         29. maj in  30. maj 2018 – 50 let na odru, Križanke: http://www.eventim.si/si/izvajalec/50-let-na-odru-1819/profile.html

Oglejte si tudi