Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Mestna hiša zadnje decembrske dni odeta v zimsko pravljico

Pročelje Mestne hiše je v teh dneh dobilo praznično podobo s pomočjo tehnike video mapping.

V zadnjih dneh letošnjega leta se bo pročelje Mestne hiše v treh popoldnevih prelevilo v dinamičen video zaslon, na katerem se prepletajo praznični motivi. S tem želimo obeležiti prihod novega leta ter s svetlobo in pravljičnimi motivi simbolično ponazoriti prihod svetlejšega obdobja. Projekcija se je pričela v ponedeljek, 28. decembra, ob 17. uri in bo trajala do 20. ure. Na ogled bo še v torek, 29. decembra, in sredo, 30. decembra, in sicer od 17. do 20. ure. S projekcijo, ki so jo pripravili v agenciji Paidea Events, želimo skupaj s Turizmom Ljubljana popestriti dogajanje v našem lepem mestu.

Virtualen ogled okrašene Ljubljane

Letošnje razmere žal niso naklonjene običajnemu pestremu decembrskemu dogajanju. Ravno zadnji teden v letu je bil vedno v znamenju številnih koncertov, vrhunec pa so bila silvestrovanja na prostem in veličastni ognjemet z Ljubljanskega gradu. Žal so letošnji množični dogodki v celoti odpovedani. Kljub temu so v JZ Turizem Ljubljana vse, kar je bilo mogoče, preselili na splet. Tako so za vse, ki bi si radi ogledali okrašeno prestolnico, a je zaradi prepovedi prehoda regije ali zdravstvenih zadržkov ne morejo obiskati, pripravili 45-minutni virtualen voden ogled z lokalnim vodnikom Čarobna Ljubljana.

Praznični koledar 31 dni, 31 presenečenj

Do konca leta vas vabimo še k odpiranju zadnjih okenc Prazničnega koledarja 31 dni, 31 presenečenj, ki vas bo vsak dan razveselil z novim presenečenjem.

Oglejte si tudi