Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Mednarodni večer smeha

11.1.2018 ob 20h se bo v Ljubljani v Festivalni dvorani odvijal mednarodni večer smeha – Best of EX-YU stand up.

V Zavodu za kulturo Maribor – standupsi.com smo pripravili program dolg 2 uri, v smeh bo spravljalo občinstvo kar 7 komikov iz 5ih držav. Leto želimo pričeti s povezovanjem najboljših komikov bivše skupne države, tako da gostimo komike iz Slovenije, Hrvaške, BIH, Srbije in Makedonije.

Kot  prvi bo nastopil Željko Čakarević, ki je znan radijski obraz že več kot 20 let, nazadnje pa smo ga lahko poslušali na radiu Center v vlogi voditelja jutranjega šova in v vlogi komičnega lika Željudina, ki je s svojimi odštekanimi klici spravljal v smeh poslušalce po vsej Sloveniji.  

Iz BIH prihaja odličen Marko Dejanović, ki je diplomirani novinar, ki tudi piše pravljice.

Admir Baltić je vzhajajoče ime slovenske stand up scene, ki je mojster transformacije v lik Žutega, hitronogega kriminalca na drobno, čigar prigode se čisto po naključju ujemajo s problemi sodobne Slovenije.

Iz Srbije gostimo Radomirja Nestorovića, Nenad Stefanovski pa prihaja iz Makedonije. Zelo smo veseli, da bo nastopila tudi najboljša hrvaška komičarka Marina Orsag, ves večer pa bo v celoto povezala Martina Ipša. Ker Martina redno nastopa v državah bivše skupne države, vse povabljene komike dobro pozna, tako da bodo povezovalni deli še posebej zabavni, saj je že z vsemi delila oder na največjih festivalih stand up komedije v regiji.

Skratka obeta se nam večer smeha, po katerem nas bodo še dolgo bolele mišice od smejanja. 

Oglejte si tudi