Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

E-dogodki v juniju - Mestna knjižnica Ljubljana

V mesecu juniju pripravljamo nabor različnih dogodkov, ki jih boste lahko spremljali tudi od doma. Vsi dogodki bodo potekali v spletni obliki, nekaj pa jih bo mogoče spremljati tudi v živo, v dvorani Knjižnice Otona Župančiča.

Angleški bralno-debatni krožek: Love's Executioner

Spletni literarni dogodek (petek, 29. maj 2020 ob 17:00)

Love's Executioner (Rabelj ljubezni in druge psihoterapevtske zgodbe, 2016, prev. Helena Marko, UMco), delo psihiatra Irvina D. Yaloma, prinaša deset zgodb njegovih pacientov in pronicljiv vpogled v pozitivne učinke, a tudi pasti psihoterapije.

Kako jezo uporabiti za spremembo na boljše? – Kristina Kosmač

Spletna izobraževalna delavnica (ponedeljek, 1. junij 2020 ob 17:00)

Vabljeni k ogledu webinarja o soočanju z nezadovoljstvom in kako jezo konstruktivno uporabimo v situaciji, ko nam ne gre, ko okoliščine niso dobre in se soočamo z neuspehi. Po ogledu predavanja, ste povabljeni k udeležbi na e-delavnici, kjer bomo odgovarjali na zastavljena vprašanja.

Spletni francoski literarni krožek: Les désorientés

Spletni literarni krožek (ponedeljek, 1. junij 2020 ob 17:30)

Ker moramo ostati doma, se naš Francoski literarni krožek prav tako seli preko spleta v vaše domove! Pogovarjali se bomo o romanu Les désorientés libanonskega pisatelja Amina Maaloufa.

Slovanski bralni klub: Newyorška trilogija

Spletni literarni krožek (ponedeljek, 1. junij 2020 ob 20:00)

Na prvem srečanju bomo spregovorili o knjigi Newyorška trilogija. Roman nagrajenega slovenskega pisca Iztoka Osojnika nas povleče v vrtinec velemestnega življenja pa tudi v skrivnosti ustvarjalnega vrenja, v blodnjak slik, misli in dogodkov, ki se ne tičejo samo New Yorka in Amerike.

Video CV – Vida Habjanič

Spletna izobraževalna delavnica (sreda, 3. junij 2020 ob 17:00)

Na delavnici se bomo naučili, kako naj se lotimo snemanja video CV-ja s telefonom in na kaj moramo biti pozorni, da bo zgledal profesionalno. Ker bo delavnica praktična, potrebujete svoj pametni telefon ter nekaj idej, kaj želite v CV-ju povedati o sebi.

Glasovi in podobe – dr. Matjaž Lunaček

Spletni literarni dogodek (sreda, 3. junij 2020 ob 18:00)

Četrta knjiga Matjaža Lunačka Glasovi in podobe (OPRO, zavod za aplikativne študije, 2020) nadaljuje njegovo pripovedovanje zgodb (Beatus ille qui), njegove esejistične razmisleke (Telovadci nad prepadom) in prinaša še novo formo dialoga.

Kako končati pandemijo in kam po korona krizi? – dr. Rajko Muršič in dr. Zarja Muršič

Spletno strokovno predavanje (četrtek, 4. junij 2020 ob 18:00)

Izhajajoč iz dvomesečne izkušnje domačega laboratorija za spremljanje pandemije, bosta predstavila globalne in lokalne perspektive, ki obsegajo spremenjene in nespremenjene načine življenja, primerjavo pristopov k obvladovanju epidemije po svetu, pričakovanja v naslednjih nekaj mesecih in letih, statistične in druge modelske pristope ter politične in kulturne dimenzije epidemije v Sloveniji ter pandemije po svetu.

Mesto bere … zgodbe iz Avstralije in Oceanije: Witi Ihimaera, Legenda o jezdecu kitov

Spletni literarni dogodek (petek, 5. junij 2020 ob 19:00)

Zgodba iz življenja Maorov v magičnem okviru legend razkriva nasprotja med tradicijo in sodobnostjo, človekom in naravo, preteklostjo in prihodnostjo ter prikazuje realnost bojev med entitetami skozi procese emancipacije.

O razvoju rastlin, njihovih napadalcih in kako se v tej zgodbi znajdejo hrana, netopirji in koronavirusi – dr. Marina Dermastia in Ksenija Horvat

Spletno strokovno predavanje (torek, 9. junij 2020 ob 18:00)

Biologinja Marina Dermastia bo spregovorila o tem, kako so trave postala naša glavna hrana, zakaj je dobro, da razumemo, kako odpadajo plodovi paradižnika in zakaj so netopirji neupravičeno v nemilosti, kljub temu, da so potencialen vir koronavirusa sars-cov-2, ki je ustavil svet.

Opogumi se! – Maja Dežman Sterle

Spletna izobraževalna delavnica (sreda, 10. junij 2020 ob 17:00)

Vsak izmed nas se je zagotovo že srečal z občutkom velikega nelagodja ob določenih stvareh in situacijah, pa naj bodo to pajki, javno nastopanje, neuspeh ali karkoli drugega. Na delavnici se bomo naučili, kako ozavestimo svoje strahove ter konstruktivnih načinov spopadanja z njimi.

Preprosto enostavno: čutim – Sandi Horvat

Spletni literarni dogodek (sreda, 10. junij 2020 ob 18:00)

Knjiga 'Preprosto enostavno: čutim' je že tretja knjiga v seriji Preprosto enostavno prekmurskega pisatelja Sandija Horvata. V knjigi avtor zgodbo začne tam, kjer se je ta v predhodnici Preprosto enostavno: hvaležen iz leta 2019 končala.

Rožančeva vizija Evrope – dr. Edvard Kovač

Spletno strokovno predavanje (četrtek, 11. junij 2020 ob 18:00)

Če je na eni strani opozarjal tudi na njeno in našo mediteransko razsežnost, je na drugi strani na novo ovrednotil protestantsko etiko osebne odgovornosti. Toda hkrati ga je nagovarjala slovanska duša Dostojevskega, ki je prisegal na človekovo bogopodobnost v svobodi vsakega posameznika.

Ljubljana v gibljivih slikah: varstvo pred požari – Janez Hočevar

Spletno strokovno predavanje (ponedeljek, 15. junij 2020 ob 19:00)

Na prvem dogodku 'Ljubljana v gibljivih slikah' bomo pozornost posvetili varstvu pred požari ter ob tem spomnili tudi na 150-letnico ustanovitve prvega prostovoljnega gasilskega društva v Ljubljani.

Koronakriza in mediji: Kako ohraniti trezno glavo v negotovih časih? – Maša Viršček

Spletna izobraževalna delavnica (sreda, 17. junij 2020 ob 17:00)

Na delavnici bomo preko poznavanja osnov medijske pismenosti ter človeške psihologije ugotavljali, kako uspešno navigirati med poplavo novic in lastnim duševnim mirom.

Literatura in popularna kultura – Feri Lainšček in Sara Špelec

Literarni dogodek s prenosom v živo (sreda, 17. junij 2020 ob 19:00)

Mislite, da je kakovostna literatura namenjena ozkemu krogu bralcev, literati pa so posvečeni le Besedi? Da se pravi pisci ne smejo spogledovati z drugimi umetniškimi zvrstmi in v njih blesteti? Da popularno ne more in ne sme biti literarno?

Karierni premiki – Nataša Hanuna

Spletna izobraževalna delavnica (četrtek, 18. junij 2020 ob 17:00)

Kaj storimo, ko se zavemo, da nas naša karierna pot ne osrečuje več in bi si želeli nekaj drugega, nekaj več? Kako ozavestimo svoje želje, premagamo strah pred neznanim in stopimo novim izzivom naproti?

Kažipoti: sonatina o odnosih in kulturi srca – Ksenija Benedetti

Literarni dogodek s prenosom v živo (četrtek, 18. junij 2020 ob 18:00)

Ksenija Benedetti, predavateljica in svetovalka za poslovno komuniciranje in protokol, je skoraj dve desetletji vodila Protokol Republike Slovenije. Po poklicu muzikologinja, je svojo poklicno pot začela kot vodja kulturne dejavnosti v Avditoriju Portorož.

Osebno dopolnilno delo in vrednotnica – Lilijana Pahor

Spletna izobraževalna delavnica (sreda, 24. junij 2020 ob 17:00)

Katera dela se lahko opravljajo preko osebnega dopolnilnega dela? Kdo jih lahko opravlja? Pod kakšnimi pogoji, ter katere so glavne spremembe na področju osebnega dopolnilnega dela. Priglasitev osebnega dopolnilnega dela. Na kaj moramo biti pozorni, pri osebnem dopolnilnem delu?

 

Oglejte si tudi