Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
25°C
8°C
Oceni objavo

Dve vabljivi poletni klasiki v štirih jezikih: Knjiga Slovenija in Jezera Slovenije

Osveženi izdaji poletnih klasik so 6. julija 2023 na okrogli mizi v Knjigarni in papirnici Konzorcij predstavili Yuri Barron, odgovorni urednik turističnega vodnika In Your Pocket in njegov solastnik, Manca Korelc, avtorica knjige Jezera Slovenije in dr. Peter Kamien, strokovnjak za marketing in oglaševanje. Pogovor je vodil Niko Slavnič, direktor mednarodne založbe The Slovenia. Po predstavitvi je sledilo druženje ob slastni pogostitvi.

Mednarodna založba The Slovenia je ob skoku v letošnje poletje izdala šest knjig v osveženi preobleki, ki se bohotijo z idejami in razlogi za raziskovanje čarobnih kotičkov Slovenije. Manca Korelc, avtorica knjige Jezera Slovenije, je dokumentirala in izbrala najzanimivejša jezera Slovenije, ki kar kličejo po osvežilnem poletnem obisku. Tuji turistični novinarji so avtorji uspešnice Knjiga Slovenije, ki je že izšla v 20.000 izvodih, tokrat premierno tudi v francoskem jeziku za namene predstavitve Slovenije na poletnih olimpijskih igrah 2024 v Parizu. Ideja za slovensko knjigo 1000 razlogov za dopust doma je vzklila v času epidemije, a ostaja prodajna klasika tako za slovenske kot tuje popotnike, da odkrijejo najboljše, kar nudi Slovenija


Oda vodi, oda jezerom

Strokovnjakinja za LinkedIn, strastna kolesarka, popotnica in raziskovalka Manca Korelc je na misiji, da s kolesom ali peš obišče prav vsa slovenska jezera. Tako je nastala osvežena izdaja knjige Jezera Slovenije, Naj 101 jezero, ki ni popotniški vodič, temveč oda vodi in skoraj 10 tisoč stoječim vodam širom Slovenije.

Uradnih podatkov o točnem številu stoječih voda v Sloveniji nimamo zbranih, saj se število zaradi naravnih pojavov nenehno spreminja. Korelčeva je med raziskovanjem prejela informacijo, da je v Sloveniji stoječih voda blizu 10 tisoč, tako da bo njeno obiskovanje jezer, kot sama ljubkovalno poimenuje vse vrste stoječih voda, trajalo – večno. Do danes je obiskala 1.448 jezer, vsa pa so dokumentirana na platformi www.mojajezera.si, ki je pravi spletni leksikon stoječih voda v Sloveniji.

V osveženi knjižni izdaji je Korelčeva zbrala najzanimivejše jezerske kotičke po Sloveniji, jih opremila s privlačnim slikovnim gradivom in opisala izjemni svet jezer. Izdana je v slovenskem in angleškem jeziku.

Seznam 1000 turističnih idej za dopust doma

Knjiga Slovenija, 1000 razlogov za dopust doma, ponosno nosi zbirko najboljših doživetij, in je knjiga, ki je prepričala tudi predsednico Republike Slovenije, dr. Natašo Pirc Musar, ki bralca v uvodu nagovori in spodbudi k odkrivanju edinstvene dežele. Domačini bomo s knjigo v roki dodobra spoznali naravne in kulturne danosti Slovenije in se vsakič znova do ušes zaljubili v svojo malo državo velikega karakterja. Za tuje obiskovalce je na voljo različica v angleškem, nemškem in francoskem jeziku, z naslovom 1000 bucket list ideas, oziroma slovensko, idejni seznam kaj vse doživeti in obiskati. Knjiga bo zagotovo navdušila tudi tuje goste, ki bodo z vsako prelistano stranjo začutili utrip Slovenije in spoznali najlepše poglede in razglede.  

Uredniški odbor je za lažje sprejemanje odločitev popotnikov in raziskovalcev izbral tudi najboljše med najboljšimi in pripravil sezname TOP 10. Na njih se bodo znašle najboljše znamenitosti, golf igrišča, termalna kopališča in zdravilišča, glamurozni kampingi oziroma glampingi, restavracije in letni dogodki. Za odločitev, kateri dogodek obiskati, za katero doživetje in restavracijo se odločiti, je pripravljen izbor in seznam TOP 100. 

Vsi, ki si o Sloveniji želijo izvedeti zanimiva dejstva in dodobra spoznati slovensko naravo in družbo, bodo navdušeni nad TOP 100 dejstvi o Sloveniji. Ste, recimo, vedeli, da smo Slovenci 6. največji porabniki vina na svetu, da je bilo na Ljubljanskem barju najdeno najstarejše kolo na svetu, ki šteje več kot 5000 let, da si lastimo največ traktorjev na prebivalca in da se sporazumevamo v kar 46 dialektih? 

Odkrijte Slovenijo skozi oči tujih novinarjev in strastne ljubiteljice jezer. 

Razlogov za oddih doma je več kot tisoč sto!



Oglejte si tudi