Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Delavnica izdelovanja mozaika in družinsko vodenje

Vabimo vas, da se v torek, 11. septembra, med 17.00 in 18.30 udeležite prav posebnega družinskega raziskovanja razstave Moja Ljubljanica.

Na razstavi Moja Ljubljanica je od junija letos na ogled edinstvena najdba – amulet v obliki skarabeja s človeškim obrazom. Odkrit je bil leta 2006 na območju današnjega stanovanjskega naselja Kočevarjev vrt ob Ljubljanski cesti. Takšna najdba je prva tovrstna na Slovenskem in potrjuje trgovski značaj naselbine Navport. 

V torek, 11. septembra, k prav posebnemu raziskovanju razstave Moja Ljubljanica in te izjemne najdbe vabimo družine. V prvem delu druženj bomo skupaj spoznali obdobje rimske Vrhnike in skarabej. Le kdo ga je prinesel na Vrhniko in pred čim ga je amulet varoval? Zakaj je delno v podobi hrošča, a s človeškim obrazom? Nato bo sledil ustvarjalnejši del - delavnica izdelovanja mozaika na temo skarabeja.

Otroci se lahko vodenju in delavnici pridružijo v spremstvu odrasle osebe z nakupom vstopnice. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 10. septembra na info@mojaljubljanica.si.



Občasno razstavo Grški skarabej z Vrhnike si lahko ogledate v odpiralnem času razstave Moja Ljubljanica, od torka do nedelje, med 10. in 18. uro. Vabljeni, da se udeležite tudi javnega vodenja, ki bo potekalo 8. septembra ob 11. uri. Obiskovalci se lahko javnemu vodenju brezplačno pridružite z nakupom vstopnice. Prijave sprejemamo do petka, 8. septembra, na info@mojaljubljanica.si.

Več inforamcij o občasni razstavi in najdbi si lahko preberete na: http://mojaljubljanica.si/napovedujemo-skarabej-z-vrhnike/.

Oglejte si tudi