Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

8. festival Hiša strpnosti

V Mini teatru in Judovskem kulturnem centru od 5. do 21. septembra poteka 8. festival Hiša strpnosti, mednarodni filmski festival, ki vključuje filmske projekcije, izobraževalna jutra, gledališke predstave, razstave in koncerte.

Na letošnjem festivalu si boste lahko ogledali več kot 15 nekaj najbolj angažiranih filmov najnovejše produkcije, ki se osredotočajo na strpnost, človekove pravice, odnose med posameznikom in državo, družbeno angažiranost, pa tudi na aktualne in pomembne teme, kot so medijska propaganda, problematika beguncev, vojn in kulture spomina.

Pomemben del festivala so Izobraževalna jutra - program za osnovne šole, srednje šole in fakultete, kjer po filmskih projekcijah potekajo pogovori o strpnosti s številnimi gosti. V gledališkem programu bodo na ogled predstave Turingov stroj, Sedem sekund večnosti, Deklica z vžigalicami in Vsi ptice. Glasbenici Sigrid Hagn klavir in Romane Rauscher viola bosta izvedli koncertni projekt Ariela, posvečen judovskim skladateljicam in ohranjanju njihove glasbe ter spominjanju na grozote, ki so jih doživele. V okviru festivala bo predstavljena tudi knjiga avtorja Tvrtka Jakovine Budimir Lončar od Preka do vrha svijeta, na kateri bo spregovoril zadnji jugoslovanski minister za zunanje zadeve, poseben program pa bo posvečen tudi judovski kulinariki.

Vsi programi festivala Hiša strpnosti, razen gledališkega, so za obiskovalce brezplačni. Vstopnice lahko prevzamete na blagajni Mini teatra, podroben program pa najdete tukaj



vir: MOL

 

Oglejte si tudi