Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

5. rojstni dan Švicarije

Vabimo vas, da se nam v soboto, 14. maja 2022, pridružite na praznovanju 5. obletnice delovanja MGLC Švicarije v parku Tivoli.

Švicarija, ki jo je Mednarodni grafični likovni center dobil v upravljanje od Mestne občine Ljubljana 9. maja 2017, je danes mednarodni rezidenčni center in podpora mobilnosti v kulturi, produkcijsko in ustvarjalno središče, center izmenjave znanja in model revitalizacije kulturne dediščine.

V soboto, 14. maja, med 10. in 18. uro pripravljamo pester program, ki vključuje ogled umetniških ateljejev, sodelovanje na ustvarjalnih delavnicah in ljubljansko kulinarično doživetje ob prijetni glasbeni kulisi.

Prenovljena Švicarija

Ob mestnem prazniku leta 2017 smo v osrčju parka Tivoli odprli prenovljeno Švicarijo, sodoben umetniški center in prostor ustvarjanja številnih umetnikov, ki ga je upravljanje prevzel MGLC.

Na Mestni občini Ljubljana smo s prenovo nekdanjega hotela Švicarija pridobilli 2.232,40 m² obnovljenih površin za potrebe umetniškega centra. S tem smo povečali število umetniških ateljejev in zagotovili pogoje za delovanje perspektivnih ustvarjalcev s področja vizualnih umetnosti.
V prenovljeni Švicariji so urejeni kiparski in slikarski ateljeji, ateljeji za mlade umetnike in umetniške rezidence za mednarodno izmenjavo umetnikov, pritličje pa je namenjeno javnemu programu – razstavam in drugim prireditvam ter izobraževalnim programom, ki jih izvaja MGLC. 


Vir: MOL


Oglejte si tudi