Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

November Gourmet Ljubljana ponuja martinovanje z vrhunskimi chefi

Martinovo je tradicionalno čas, ko zadiši po domačnosti in tipičnih jesenskih dobrotah. Čeprav so vsa martinovanja letos odpovedana, to še ne pomeni, da ne moremo praznovati. Pri Turizmu Ljubljana si s ponudniki iz Ljubljane in regije prizadevajo kljub situaciji izpeljati gurmanski mesec s privlačno ponudbo in omogočiti vrhunsko kulinarično doživetje na domu v najožjem krogu družine.

V tem tednu je seveda poudarek na martinovih jedeh. Pri Jezeršek e-cateringu so zasnovali poseben Martinov gourmet paket, s katerim se boste prelevili v pravega kuharskega mojstra, navdušili svoje najbližje in jih razvajali z okusnimi dobrotami. Ob naročilu dobite živila, pripravljena za termično obdelavo doma, nato pa nadenete predpasnik, zavihate rokave in se priprave lotite sami (v pomoč so pripravili video nagovor, kjer vas s kuharskimi triki skozi postopek vodi chef Luka Jezeršek). Na spletni strani gourmet-lj bodo v kratkem objavili tudi njegov recept za mamljivo slano pito (quiche) s sadeži jeseni.
Martinovo ponudbo za dostavo ali prevzem pripravljajo tudi drugi ponudniki gostinstva iz Ljubljane in okolice: Monstera bistro, Cubo, Tabar, gostilni Striček in Mihovec ter restavracija Strelec. Za pripravo martinove pojedine je svoj recept prispeval vrhunski ljubljanski chef Janez Bratovž - recept za račje bedro z mlinci (fotografija v priponki, vir JB), ki tudi omogoča, da sestavine naročite v njegovi spletni trgovini.  
Na Instagramu potekajo nagradne igre, kjer kulinarična darila prispevajo različni ponudniki, vedno pa v količini, da jo lahko prejemnik z nekom deli – tudi samo sodelovanje je pogojeno s tem (“izberi osebo, s katero boš delil obrok”). V zadnji nagradni igri so podelili dve Jezerškovi slani piti, z današnjim dnem pa se je začela druga, v kateri sodelujejo z restavracijo Strelec - nagrada je martinov meni dveh chefov, Igorja Jagodica in Mojmirja Šiftarja.
Pri Turizmu Ljubljana po tem tednu načrtujejo še objave vsebin o pivu, kavi in posebnih ponudbah s strani lokalnih gostincev, kot so recimo štruklji iz jabolk in kostanja iz štrukljarnice Moji štruklji, kostanjeva torticaiz Fetisha, November Gourmet skledaiz bistroja Boul itd.
Prav tako bodo objavili, kje je je možno naročiti pizze November gourmet – to so posebne pizze s sezonskimi sestavinami (sodelujejo Tia's pizza, Gostilnica 5-6 kg, Gostilna in pizzeria Kaval, Trappa ...).
Na spletni strani gourmet-lj redno razkrivajo recepte priznanih chefov ter drugih ustvarjalcev slastnih jedi iz Ljubljane in regije Osrednja Slovenija. Receptoma Jakoba Pintarja in Janeza Bratovža so pred kratkim dodali še recept Mojce Mihovec iz gostilne Mihovec, ki je razkrila svoj način priprave pogače iz konopljine moke.
Objaviti pa nameravajo še recept sirarne Orešnik, Bineta Volčiča, Luke Koširja, Margarete Kukelj idr. Prav tako na spletni strani redno delijo intervjuje s chefi.
Tradicionalni festival November Gourmet Ljubljana se letos zaradi situacije odvija na spletu, ponudniki, ki so na robu preživetja, pa poskušajo z inovativnimi pristopi in prizadevnostjo rešiti svoj posel. Turizem Ljubljana, ki na gastronomiji kot strateškem cilju gradi že leta, na tak način znamko Gourmet Ljubljana ohranja naprej, saj bo naslednje leto ključna - Slovenija bo namreč nosilka naziva Evropska gastronomska regija.

Oglejte si tudi