Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Michelinova zvezdica na Odprti kuhni

Kakšna čast!

Veliko vas je vprašalo (čisto zares, ne po instagramovsko), po katerih kriterijih se organizacijska ekipa Odprte kuhne odloča za sodelovanje z raznovrstnimi obedovalnicami, ki s svojo ponudbo ob vremensko prijaznih petkih na Pogačarjev trg prinašajo srečo in veselje … Enačba je preprosta: kakovostno + ustvarjalno + nenadomestljivo = odlično.

A prav zaradi uporabe te enačbe je koncept Odprte kuhne tako drugačen od preostalih kulinaričnih tržnic po svetu in prav zaradi teh lastnosti je marsikatera od obedovalnic v preteklem obdobju strmega vzpona kakovosti in mednarodne prepoznavnosti slovenske kulinarike doživela zavidljive uspehe.

V nekaj manj kot 10 letih naše kulinarične avanture smo na Pogačarjevem trgu gostili izjemne chefe, chefinje in njihove zagnane ekipe. Nekateri so se uveljavili doma, nekateri tudi v tujini, nekateri doživeli svetovno slavo, nekatere so zapazili prestižni kulinarični vodniki … Še preden se je zgodilo vse to, pa smo lahko njihove odlične ideje spoznavali mi, veseli jedci s Pogačarjevega trga. Kakšna čast!

Preden je domačo kulinarično srenjo razburkal prihod Michelinovega vodnika, smo dobrih 80 % prejemnikov Michelinovih zvezdic - pet od šestih, za vse, ki jim procentni račun povzroča nelagodje - gostili tudi na Odprti kuhni. Kako bi ob tem podatku lahko ostali ravnodušni?! In kako bi lahko ostali mirni ob novici, da se ena od prejemnic Michelinove zvezdic ponovno vrača v našo družbo …

V 10. sezoni bo z nami znova Atelje! Prvič v zgodovini bo torej na Pogačarjevem trgu zasijala Michelinova zvezdica! Chef Jorg Zupan se je z ekipo domislil jedilnika, ki pritiče takšni obedovalnici, pa vendar se ne gre bati pretencioznosti, o ne! Ostrige, kaviar in drugi surovi sadovi morja še nikoli niso zgledali tako mamljivo in vabljivo – kot da bi jim pridodali čarobni zvezdni prah!

Na Odprti kuhni lahko Michelinovo izkušnjo doživite tudi pri drugih ponudnikih – znamenito rdečo oznako boste našli na pročeljih Restavracije Shambala, Dvora Jezeršek ter dveh povratnikov 10. sezone - Restavracije Maxim in JB restavracije, ki bosta vsak čas z nami.

A vendar, več kot katerakoli znamenita oznaka za nas štejejo lastnosti, ki odlikujejo čisto vsakega od sodelujočih na Odprti kuhni – njihova predanost, ustvarjalnost, zavzetost, dobrovoljnost, marljivost, srčnost! Prav vsi od prvega do zadnjega, od Indijske restavracije Namasté, prve podpisnice pogodbe leta 2013, pa do Birdie Foodielaba, ki bo ta petek z nami prvič, so izjemni!

 

Vir: Odprta kuhna


Oglejte si tudi