Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Festival November Gourmet v času epidemije na spletu in v domači kuhinji

Tradicionalni festival November Gourmet Ljubljana se odvija tudi letos, čeprav se turistično-gostinski sektor sooča z eno najtežjih situacij doslej. Pri Turizmu Ljubljana želijo s prilagojenim festivalom ohranjati njegovo poslanstvo - povezovanje najpomembnejših kulinaričnih imen prestolnice ter proslavljanje pestrosti in kakovosti ljubljanske kulinarike tudi v domačih kuhinjah in jedilnicah.

 

Kar je bilo v preteklih izvedbah festivala November Gourmet Ljubljana izvedeno v fizični obliki, torej kot dogodek, so si pri Turizmu Ljubljana letos prizadevali ponuditi v spletni različici. Večji dogodki, kot so Slovenski festival vin, Martinovanje in November Gourmet Finale, so prestavljeni v prihodnje leto, sprotno pa se s ponudniki gostinstva dogovarjajo, kaj in kakšen način lahko izpeljejo letos.

Na Instagram profilu Gourmet_Ljubljana se od začetka meseca odvija nagradna igra, kjer spodbujajo letos še posebej potrebno solidarnost ("Sharing is caring"), nagrade pa prispevajo vrhunski ljubljanski chefi. Na spletni strani Gourmet Ljubljana objavljajo recepte ljubljanskih chefov v želji, da si vrhunsko kulinarično doživetje lahko ustvarimo v domači kuhinji dokler so restavracije še zaprte. Trenutno je na voljo recept za tatar Jakoba Pintarja. Nameravajo objaviti tudi nekaj zanimivih intervjujev z zvezdami ljubljanske kulinarične scene ter video zgodbe regionalnih pridelovalcev in proizvajalcev. Na spletni strani in preko družbenih omrežij pa bodo obveščali tudi o posebnih ponudbah, ki jih pripravljajo ponudniki gostinstva in so možne za dostavo ali prevzem. V okviru festivala bo na ogled tudi inovativna virtualna razstava Okusi Ljubljane, ki nam lahko služi kot navdih za ustvarjanje v domači kuhinji. Razkriva tradicionalne ljubljanske okuse in nas nostalgično spomni na preteklost, čeprav so danes jedi pripravljene na sodoben način. 

Gourmet Ljubljana je znamka, ki je razvila močno identiteto. Ima posebno poslanstvo - povezovati ponudnike gastronomije v skupne zgodbe, ustvarjati sinergije in spodbujati razvoj novih praks. Zato je tudi v letošnjem letu ključno, da znamko v življenju ohranjamo naprej, ne glede na višjo silo oziroma razmere, ki jih je prinesla epidemija. Še več, aktivno in dinamično delo na področju gastronomije se je izkazalo za izredno pomembno tudi v smislu spodbujanja ponudnikov gostinstva, motiviranja in dajanja optimizma, saj mnogi med njimi zaradi posledic ukrepov razmišljajo o zaprtju dejavnosti, kar bi bila izjemna izguba za prestolnico Slovenije, ki bo naslednje leto nosilka naziva Evropska gastronomska regija.

Oglejte si tudi