Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

PCT na mestnih avtobusih

Pogoj PCT (prebolelost, cepljenje, testiranje) je od srede, 15. septembra 2021, na podlagi Odloka Vlade RS obvezen tudi za vse potnike na avtobusih LPP. Izjeme so le osnovnošolci in dijaki.

O novih pravilih potnike obveščajo z opozorilnimi nalepkami na postajališčih in pri vstopnih vratih na avtobusih, ter notranjih prikazovalnikih in zaslonih.

Nadzor nad izpolnjevanjem pogoja bodo opravljali kontrolorji LPP in Zdravstveni inšpektorat. Če potnik pogoja ne bo izpolnjeval, torej ne bo na vpogled imel dokazila, da je cepljen, testiran oziroma je okužbo s koronavirusom prebolel, bo moral zapustiti avtobus. V primeru, da potnik tega ne bo upošteval, bo primer prevzela policija.

Vse potnike prosimo, da spoštujejo sprejete ukrepe in tako poskrbijo za svojo varnost in varnost drugih potnikov ter voznika. Na avtobus naj ne vstopajo, če niso zdravi, upoštevajo naj higieno kašlja, spoštujejo varnostno razdaljo, nosijo zaščitno masko, si razkužijo roke pri vstopu na avtobus, se ne dotikajo oči, nosu in ust.

Oglejte si tudi