DANES
24°C
10°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Januarski dogodki na Ljubljanskem gradu

Ljubljanski grad tudi v letu 2013 nadaljuje s prirejanjem različnih umetniških dogodkov. Dodajajo pa tudi nekatere novosti, med ketere sodijo plesni večeri.

 

Plesni večeri

 

V sodelovanju s Plesnim društvom EverGreen začenjajo s tematskimi plesnimi večeri, ki bodo v prelepem grajskem okolju potekali vsako tretjo soboto v mesecu. Plesni večeri so namenjeni zabavi, druženju, sprostitvi in seveda – plesu. Prvi bo na sporedu Ples zime. Zasanjano poigravanje snežink, tihi koraki v snegu, vonj po toplem čaju in magična skrivnost tega letnega časa, so dali navdih za otvoritveni plesni večer v letu 2013. Dobimo se v Stanovski dvorani na Ljubljanskega gradu v soboto, 19. januarja 2013 ob 20. uri. Vstopnina: 9,00 €.

 

Za otroke

 

S Pravljično-ustvarjalnimi srečanji nadaljujemo na Ljubljanskem gradu tudi v letu 2013, ko bomo prebirali grajske pravljice in ustvarjali grajske pravljične like in junake. Vsako drugo soboto v mesecu se dobimo v Friderikovem stolpu. Na prvem srečanju v novem letu, 12. januarja ob 11. uri, bomo spoznali armensko pravljico o Granatni jabolčici in na delavnici izdelali pravo leseno hišico, v kateri sicer ne bo mogel domovati speči mladenič iz pravljice, lahko pa jo bodo otroci domiselno uporabili. Vstopnina: 3,00 €

 

Razstave

 

Ob otvoritvi nove restavracije Strelec skupine Kaval group, v Stolpu strelcev na Ljubljanskem gradu, je svoja dela na ogled postavil priznani umetnik Oskar Kogoj. Naslov razstave, ki je na ogled do 13. januarja 2013 v Stolpu strelcev, je Lipicanec. Lipicanec je konj Slovencev. Očara s svojo lepoto, inteligenco, svobodo in daje vtis božanskega bitja. Poslikave pa so delo Sergia Pausiga. Razstava je odprta vsak dan med 11. in 22. uro, vstop na razstavo je prost.

1/2


 

Jaslice

 

Vse do Svečnice, torej do 2. februarja 2013 pa so v Grajski kapeli sv. Jurija na ogled Jaslice, ki jih na Ljubljanskem gradu postavljamo v sodelovanju z Župnijskim uradov sv. Jakoba. Na ogled so med 10. in 18. uro, vstop je prost.

Oglejte si tudi