Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Snaga bo še naprej zbirala papir

Pred kratkim se je v medijih pojavila novica, da se bliža konec akcijam zbiranja papira na vrtcih in šolah. Podjetje Gorenje Surovina je namreč vrtce in šole nedavno naslovilo pismo glede potencialne ukinitve akcij zbiranja odpadnega papirja.

 

Iz Javnega podjetja Snaga pa sporočajo, da so ti strahovi neutemeljeni. Zbran papir šole in vrtci še naprej lahko prodajajo po tržni ceni, po novem pa ga bo odkupovala tudi Snaga.

 

Od decembra 2012 naprej namreč tudi podjetje Snaga omogoča izvedbo akcije zbiranja in odkupa odpadnega papirja, pri tem pa v snagi želijo, da bi potencialno sodelovanje s šolami in z vrtci preseglo zgolj zbiranje in prodajo ene od pomembnih ločeno zbranih frakcij.

 

V Snagi še ciljajo, da bi sodelovanje s šolami razširili tudi na zbiranje odpadnih baterij in manjših kosov električne in elektronske opreme, baterij, oblačil in obutve, hišnega tekstila ipd.

 

Vsako takšno zbiralno akcijo še želijo nadgraditi s celostnim pristopom, ki odgovarja na ključna vprašanja (kaj, zakaj, kako, kaj se zgodi s tem) in učence motivira, spodbuja ter nagrajuje. V snagi menijo, da so pomembni “aktivni in angažirani mladi ljudje, ki v svojem okolju delujejo kot ambasadorji dobrih praks. Vsi skupaj moramo spremeniti miselnost in upoštevati dve zelo pomembni stvari: da je recikliranje odpadkov šele tretja najboljša izbira glede ravnanja z odpadki in da moramo nujno zmanjšati količino zavržene hrane.”

Vir: Snaga Javno podjetje d.o.o.

Oglejte si tudi