Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Novo vodstvo Saxo Bank na področju valutnega trgovanja bo še okrepilo strokovno znanje banke v zvezi z valutami

S Saxo Bank so danes sporočili, da je bil Kurt vom Scheidt imenovan za Globalnega vodjo valutnega trgovanja pri Saxo Bank. Kurt vom Scheidt se je Saxo Bank, poslovalnici v Singapurju, pridružil leta 2008 in je ključnega pomena za uspešno rast valutnih opcij (FX options), valutnih aplikacijskih programskih vmesnikov (FX API) in Prime Brokerage poslov. Še naprej bo poročal Clausu Nielsenu, Globalnemu vodji trgov.

S Saxo Bank so danes sporočili, da je bil Kurt vom Scheidt imenovan za Globalnega vodjo valutnega trgovanja pri Saxo Bank.

 

Kurt vom Scheidt se je Saxo Bank, poslovalnici v Singapurju, pridružil leta 2008 in je ključnega pomena za uspešno rast valutnih opcij (FX options), valutnih aplikacijskih programskih vmesnikov (FX API) in Prime Brokerage poslov. Še naprej bo poročal Clausu Nielsenu, Globalnemu vodji trgov.

 

Pred pridružitvijo banki Saxo, je vom Scheidt zasedal različne položaje na področjih poslovnega menedžmenta in IT in sicer pri GFI, Commerzbank ter Deutsche Bank v Londonu.

 

Potekala so tudi druga imenovanja. Dan Larsen, posrednik valutnih opcij in promptnega valutnega trgovanja pri Saxo Bank od leta 2007, bo postal vodja trgovalne ekipe za promptno, terminsko in opcijsko valutno trgovanje v Kopenhagnu. Saxo Bank v Kopenhagnu se je pridružil tudi Jes Jorgensen in sicer kot višji trgovalec valutnih opcij. Jorgensen je bil prej zaposlen pri Danske Bank, kjer je bil Glavni trgovec. Nato je vodil ekipo za trgovanje z valutnimi opcijami, kjer so se njegove odgovornosti razširile tudi na razvoj produktov in implementacijo novega cenovnega sistema in sistema za obvladovanje tveganj.

 

Obenem so s Saxo Bank sporočili, da banko po petih letih zapušča Vodja področja valutnega trgovanja, Gustave Rieunier.

 

Claus Nielsen je o spremembah dejal: "Rad bi se zahvalil Gustavu za njegov prispevek v preteklih letih. Spoštujem njegovo odločitev, da zapusti Dansko in vsi mu želimo veliko sreče v prihodnosti. Kurtov osebni zanos in ambicija v zvezi z banko bosta še naprej poganjala naš posel na področju valutnega trgovanja, zlasti glede na trend elektronifikacije na trgu in prihajajoče regulatorne   spremembe. Prav tako smo ponosni, da lahko menedžerski položaj ponudimo Danu Larsenu, ki nam je zagotovil solidno trgovalno uspešnost v zadnjih letih, seveda pa smo veseli tudi, da smo v ekipo pritegnili veterana industrije kot je Jes.

 

"Kljub naši ponudbi več sredstev (multi-asset), predstavlja valutno trgovanje še vedno približno 60 odstotkov prihodkov Saxo Bank. Nova vodstvena ekipa področja valutnega trgovanja krepi naše strokovno znanje o valutah, ki je dostopno skozi naše nagrajene platforme, vključno z novo, intuitivno platformo SaxoTraderGO. Ta združuje vsebine, trgovanje, informacije o računu in razmerja v njem v eno, zelo dostopno platformo."

Oglejte si tudi