Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Jesen na vrtu

Vrtičkarska sezona se bliža koncu. Na vrtovih potekajo še zadnja dela, na Medovitem učnem vrtu na Grbi pa pripravljamo tudi zaključek izobraževalne sezone.

Priprava vrta na zimo

V teh dneh vrtičkarji lovimo še zadnje dni za jesensko pripravo vrtnih tal. Način, kako jih pripravimo na zimo, je odvisen od vrste tal. Lahka peščena tla samo globoko rahljamo, medtem ko tla z velikim deležem gline, ki so zaradi velike količine deževja lepljiva, v oktobru raje pustimo neobdelana.
V teh tednih sadimo čebulo, česen, zimsko solato, špinačo. Zdaj je tudi čas za jesensko gnojenje. Tudi v jesenskem času pa ljubljanski vrtičkarji ne pozabimo na čebele – poskrbimo, da na naših gredicah ne manjka cvetja. V tem času nam prijetno božajo čutila astra, hermelika, facelija, boreč in kozmeja.

Zaključek sezone na Grbi

V času, ko se zemlja pripravlja na zimsko spanje, se tudi vrtičkarji odpravljamo na daljši počitek. Preden se dokončno poslovimo, vas vabimo, da se nam pridružite ob zaključku izobraževalne sezone za vrtičkarje na Medovitem učnem vrtu na Grbi

četrtek, 15. oktobra 2020, ob 17. uri bomo skupaj pregledali, kaj vse je bilo v preteklem letu načrtovanega in kaj smo izvedli, podelili bomo darilca udeležencem izobraževanj Zavoda Eneja in se posladkali z API sadnim prigrizkom.
Zaradi organizacijskih potreb vas prosimo, da se na dogodek prijavite najkasneje do ponedeljka, 12. oktobra 2020, do 16. ure na e-naslovu zavod.eneja@gmail.com ali po telefonu 041 377 388.
Dogodek bo potekal v skladu z aktualnimi smernicami NIJZ.

Z mislimi že pri naslednji sezoni

Že zdaj se veselimo vsega, kar nas čaka v novi vrtičkarski sezoni in komaj čakamo, da se nam pridružijo tudi novi vrtičkarji, ki si bodo lahko svoj vrt uredili na vrtičkarskem območju Grba II. Tam potekajo zaključna dela, razpis za oddajo vrtičkov pa bo objavljen v naslednjih dneh.

V naslednjem letu se nam obeta še eno novo vrtičkarsko območje. Uredili ga bomo v Mustah, kjer bomo s pripravljalnimi deli začeli januarja 2021.

 

Oglejte si tudi