Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
22°C
17°C
JUTRI
25°C
14°C
11961

Kako do sredstev za ustvarjanje tehnoloških prebojev?

Tehnološki park Ljubljana in Global Disruption v sredo, 16. junija 2021, pripravljata delavnico za inovativna podjetja, ki za razvoj prebojnih tehnologij in vizionarskih idej o prihodnosti sveta potrebujete dodatna sredstva.

EIC Europe kot največja iniciativa za inoviranje v Evropi, bo finančno podprla inovativne raziskovalce in vizionarske podjetnike pri razvoju in implementaciji prelomnih tehnologij in inovacij. Skupni proračun v prihajajočem obdobju do leta 2027 znaša dobrih 10 milijard evrov sredstev.

Vabljeni direktorji, founderji, cofounderji, vodje razvoja & business developerji, high-tech & deep-tech malih in srednje velikih podjetij z do 50 zaposlenimi.

Na delavnici bomo:

  • Na kratko prikazali značilnosti Horizon Europe programa (stebri, teme, sredstva).
  • Razložili ključne razlike med razpisi in kako je zamišljeno financiranje od zgodnje ideje do komercialne verzije inovacije. To vam bo v pomoč pri umestitvi vaše ideje v razpis.
  • Podrobno razčlenili EIC razpis in povedali, zakaj je to drugačen razpis od »običajnih«. Spoznali boste, kakšen tip projektov ima največ možnosti za uspeh (glede na tematiko) ter ga uvrstiti med »open call« ali »challenges«.
  • Predstavili prijavo po korakih in razložili, kaj vse je potrebno za posamezen korak pripraviti. Ker obstaja več scenarijev financiranja, si bomo ogledali, med katerimi opcijami lahko izbirate.
  • Predstavili EIC AI platformo, ki je velika novost. Del časa bomo namenili razlagi kako deluje in kako vam pomaga pri delu.
  • Predstavili novosti, trike in primere dobrih praks v ocenjevalnem procesu.
  • Podali praktične predloge za konkretne naslednje korake, izkušnje kaj deluje in kaj ne.

Predavatelj

Z vami bo so-ustanovitelj Global Disruption, Kristjan Zemljič, ki sodeluje s startupi iz 22 EU držav. Kristjan je priznan strokovnjak za financiranje prebojnih inovacij in mentor v Tehnološkem parku Ljubljana, AI. Disruptors (Nemčija) in EBRD.
Specializiran je za razpise v programih Horizon Europe, še posebej EIC Accelerator. Mednarodna ekipa, ki jo vodi, je do sedaj pridobila sredstva za 29 inovacijskih projektov, v vrednosti €45 milijonov. Preko 60 projektov je pridobilo t.i. »Seal of Excellence«. Številna slovenska podjetja so prav s pomočjo Global Disruption prišla do želenih sredstev. 

Informacije in prijave

Delavnica bo v sredo, 16. junija 2021, od 14. do predvidoma 15.30 ure preko platforme Zoom.
Prijave sprejemamo do 14. junija.
Kotizacija znaša 90 EUR + DDV.

Za vse dodatne informacije pišite na sandra.piskur@tp-lj.si.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi