Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Študentke in študenti, vabljeni na European Ethics Bowl

Se vam zdijo etični problemi o sodobnih izzivih pomembni? Ali s prijateljicami in prijatelji radi debatirate o trenutnem dogajanju v poslovnem svetu? Vas zanima, kako okoljski izzivi vplivajo na poslovni svet in obratno? Bi želeli o tem razpravljati tudi z vrstnicami in vrstniki iz Evrope? Če ste na vsa štiri vprašanja odgovorili pritrdilno, vas vabimo, da se nam pridružite na izboru ekipe slovenskih študentk, študentov, ki nas bo zastopala na evropskem tekmovanju European Ethics Bowl (EEB).

Po lanski pilotni izvedbi tekmovanja, ki so ga organizirale tri evropske univerze (med njimi Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani) in Inštitut Evropske investicijske banke, se je letos projektu pridružilo še osem evropskih univerz. EEB je študentsko tekmovanje, na katerem študentke in študenti iz Evrope debatirajo o etičnih vprašanjih v poslovnem okolju. Etične dileme so študentkam in študentom predstavljene v obliki posebnih študijskih primerov. Skupine študentk, študentov svoje poglede na etične dileme predstavijo v kratkem video posnetku, temu sledita debata in vprašanja ter ocenjevanje sodnikov. 

Ne spreglejte prvega letošnjega študijskega primera na temo okoljskih izzivov, ki bo javno objavljen v zadnjem tednu maja na spletni strani EEB: https://europeanethicsbowl.eu/.

Vse zainteresirane vabimo, da se prijavite in se nam nato pridružite na spoznavnemu dogodku, ki bo v torek, 8. junija 2021, ob 15. uri, kjer boste izvedeli vse o tekmovanju ter spoznali sotekmovalke, sotekmovalce, sodnice, sodnike in organizacijsko ekipo. Rok za prijavo ekip je četrtek, 10. junij 2021. Tekmovanje bo v sredo, 23. junija 2021, ob 17. uri.

Za več informacij o tekmovanju obiščite: https://europeanethicsbowl.eu/.

vir: Univerza v Ljubljani

Oglejte si tudi