Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Nagrajena spletna stran Ljubljane, finalistke EPK 2025

Spletna stran Ljubljane, finalistke za naziv Evropska prestolnica kulture 2025 je osvojila 3. nagrado WEBSI spletni prvaki v kategoriji Javne in nevladne organizacije.

Spletna podoba EPK

S spletnim mestom epk.ljubljana.si smo ustvarili prostor, v katerem zaživi dinamična grafična podoba projekta. Ta predstavlja drznost in raznolikost umetniških vsebin v Ljubljani.
Spletno mesto je tudi prostor, preko katerega projektna skupina komunicira z meščankami in meščani ter jih motivira k sodelovanju in sooblikovanju Ljubljane kot kulturne prestolnice.

V finalu s podporo vseh 25 občin Ljubljanske urbane regije 

Evropska prestolnica kulture (EPK) je najpomembnejša pobuda Evropske unije na področju kulture. Temeljni cilj programa EPK je poudarjanje bogastva in raznolikosti evropskih kultur ter skupne kulturne dediščine, kakor tudi spodbujanje medkulturnega dialoga in večanje medsebojnega razumevanja med evropskimi državljani. Od leta 1985 do danes je naziv nosilo 60 mest, med njimi 18 državnih prestolnic. 

V Mestni občini Ljubljana vidimo kandidaturo za naziv Evropska prestolnica kulture 2025 kot priložnost za uresničevanje strateških razvojnih ciljev mesta in regije. Tako se s podporo 25 občin Ljubljanske urbane regije podajamo na pot do naziva Evropske prestolnice kulture 2025.

 

Oglejte si tudi