Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

Mednarodni hekaton Evropskega inštituta za inovacije – Challenge Lab CEE

Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT Food) vabi k udeležbi na največjem maratonu oblikovanja inovacij v živilski industriji srednje in vzhodne Evrope - Challenge Lab CEE.

Postani inovator!

Challenge Lab CEE je namenjen ambicioznim mladim osebam, ki so vpeti v agroživilski sektor z nič ali nekaj let izkušenj. Udeleženci bodo tekom dvotedenskega programa pod vodstvom izkušenih, strokovnih mentorjev iz srednje in vzhodne Evrope razvili koncept za izdelke ali storitve, ki bi rešile trenutne izzive v agroživilski industriji. 

Udeleženci bodo sprva s programom raziskali aktualne izzive agroživilskega sektorja nato pa bodo po seznanitvi z metodo Design thinking v ,multidisciplinarnih skupinah poskušali najti rešitev za identificiran izziv.  Udeleženci bodo z delom v ekipah pridobili priložnost mreženja, spoznavanja ambicioznih vrstnikov, pridobivanja novih izkušenj in razvijanja inovativnosti. S skupinskim delom bodo oblikovali inovativno rešitev in se z njo potegovali za nagrade v vrednosti 9000€.

  • Komu je namenjeno: ambicioznim mladim osebam vpete v agroživilski sektor z nič ali nekaj let izkušenj - študentje podiplomskega, magistrskega ali doktorskega študija, raziskovalci, mladi zaposleni v podjetjih agroživilskega sektorja ali v podjetjih, ki se kakorkoli z njim povezuje (npr. marketing, grafično oblikovanje, izdelava embalaže...).

Postanite mentor!

K sodelovanju na Challenge Lab CEE 2022 vabimo tudi mentorje, ki želijo pod svoje okrilje sprejeti ambiciozne mlade, deliti znanje in razširiti svojo mrežo. Osebe zaposlene v agroživilskem sektorju z večletnimi izkušnjami vabimo, da se na dogodku pridružijo kot del strokovne ekipe, ki bo delovnim multidisciplinarnim skupinam ambicioznih mladih pomagala in jih usmerjala pri njihovem delu. S sodelovanjem boste razširili svojo mrežo mednarodnih stikov z ostalimi strokovnjaki na področju agroživilstva, pridobili boste izkušnje na delavnicah odprtih inovacij, ki so posebej oblikovane za agroživilsko industrijo in postali boste del skupnosti inovatorjev v agroživilski industriji.

  • Komu je namenjeno: Zaposleni v agroživilskem sektorju z več kot 10 let delovnih izkušenj.

Rok za prijavo inovatorjev in mentorjev je 15. julij 2022.

Več informacij:  https://challengelabs.eu/webinar/


Oglejte si tudi