Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Video: Zeleni pingvin med najboljšimi na svetu

Zeleni pingvin, zmagovalna ideja Climathona Ljubljana, se je uvrstil med pet najboljših idej na svetu in se bori za zmago na svetovnem Climathonu. Za projekt lahko glasujete do petka, 15. januarja 2021.

Spoznajte zelenega pingvina

Zeleni pingvin je projekt, pri katerem digitalne tehnologije s pomočjo otrok izpolnjujejo zahteve narave. Cilj projekta je spopasti se z globalnimi okoljskimi izzivi in vključiti prebivalce v soustvarjanje ogljično nevtralnih mest. To lahko dosežemo z uporabo pametnih digitalnih tehnologij, otroci skozi igro spoznavajo okoljsko in trajnostno pismenost. Tako lahko znatno zmanjšamo odtis CO2 v mestih.

V okviru projekta se bodo šole med seboj pomerile pri zmanjševanju odtisa CO2 z zmanjšanjem porabe virov, podatki pa bodo preračunani na oprijemljiv in razumljiv način: število dreves, količina ledu, ki se ne stopi in število rešenih pingvinov.

Podprite projekt

Zelenega pingvina podprite tako, da glasujete zanj in mu pomagate do zmage na svetovnem Climathonu. Glasovanje poteka do petka, 15. januarja 2021, podrobnosti najdete tukaj.

O Climahtonu Ljubljana

Projekt Zeleni pingvin je zmagal na Climathonu Ljubljana, ki je potekal novembra lani in na katerem smo iskali ideje za spoprijemanje z globalnimi podnebnimi izzivi v Ljubljani. S tem projektom smo Ljubljano še dodatno utrdili na zemljevidu zelenih mest prihodnosti in se pridružili globalni skupnosti 145 mest po svetu, ki iščejo ideje in rešitve za ogljično nevtralna mesta.

Oglejte si tudi