Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Climathon Ljubljana za boljše upravljanje odpadkov

Vabimo vas k sodelovanju na Climathonu Ljubljana - Bodi sprememba! Odpadki v mestu: izzivi in priložnosti, ki bo potekal od 29. novembra do 2. decembra 2021.

Na Climathonu Ljubljana bomo iskali ideje in rešitve za blažitev podnebnih sprememb in prilagajanje nanje ter motivacijske metode za uporabo zelenih, krožnih in digitalnih storitev, izdelkov in procesov.
Izzivi bodo zasnovani na treh tematskih področjih:

  • Biološki odpadki
  • Nevarni gospodinjski odpadki - barve in topila
  • Transparentnost in sledljivost ločevanja in predelave odpadkov

Kako poteka Climathon?

Najboljše ideje nastanejo v raznolikih skupinah, zato bomo udeležence naključno povezali v skupine. Ideathon bo trajal 72 ur in bo zajemal pre-warm dogodke in kočni dogodek s predstavitvijo rešitev. Prvi dan se bodo udeleženci srečali v živo v Mestni hiši, kjer bodo spoznali svoje kolege. Nato bodo dva dni izzive reševali online ali v živo, s pomočjo mentorjev. Zadnji dan se bodo zopet srečali v živo in predstavili svoje ideje.
Vsaka skupina bo imela na voljo tudi strokovnega mentorja, ki jo bo usmerjal in vodil skozi proces razvoja ideje, inoviranja in predstavitve.

Sodelujete lahko vsi, ki imate ideje in željo iskati zelene ideje in rešitve za mesto Ljubljana. Spodbujati želimo različen način razmišljanja, zato ste dobrodošli mladi, stari, novinci, profesionalci, misleci in entuziasti, študentje, raziskovalci, start-upi, razvijalci, zaposleni v podjetjih, ustvarjalci politik ipd.
Pridružite se nam! Semena sprememb lahko vzklijejo iz ene same ideje.

Rok za prijavo je petek, 19. november 2021. 

vir: MO Ljubljana

Oglejte si tudi