Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Teden vseživljenjskega učenja

TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA – je vseslovenski praznik in najvidnejša promocijska manifestacija na področju izobraževanja in učenja. Projekt na državni ravni usklajuje Andragoški center Slovenije in ga prireja v sodelovanju s številnimi ustanovami, organizacijami in posamezniki po vsej državi. Uveljavlja spoznanje, da je prav vsako učenje v vseh življenjskih obdobjih nepogrešljiv del naših življenj.

Teden vseživljenskega učenja spodbuja vse generacije, kar potrjuje tudi letošnji  slogan »Učenje za življenje«  s podtemami:

- delo in poklic
- kultura in ustvarjanje
- multimediji in učenje
- poti do znanja
- šport in turizem
- učeče se skupnosti
- zdravje



V projekt Teden vseživljenjskega učenja, ki ga tudi v letošnjem letu že petič zapored koordinira  Izobraževalni center Geoss, se vsako leto vključijo številne organizacije in ustanove. Prireditev, s katerimi se bodo v okviru Tedna vseživljenjskega učenja predstavili, je že preko 130. Dogodki so zelo raznovrstni – od izobraževalnih, promocijskih, informativno-svetovalnih, družabnih in kulturnih, potekali pa ne bodo le v tem tednu, ampak še ves mesec maj in junij.  Poudariti velja, da so vse prireditve oziroma dogodki za udeležence brezplačni in kar kličejo po radovednem raziskovanju novih vsebin.



KOLEDAR DOGODKOV za mesec maj in junij je objavljen na spletni strani Izobraževalnega centra Geoss, Litija: www.ic-geoss.si in v časopisu Občan. Vabljeni, dogodki so zelo raznovrstni, zato lahko vsak najde primernega  za svoj  okus.

Oglejte si tudi