Logo MojaObčina.si

Litija

DANES
23°C
11°C
JUTRI
23°C
11°C
Deli

12. septembra 2017 se začne jesenski semester vadbe joge na OŠ Gradec

Zdrav način življenja je moto današnjega časa, ki ga srečujemo na vsakem koraku. A le malokdo lahko pove preprosto in razumljivo, kaj v resnici pomenijo te tri besede. Malo jih je tudi, ki se zavedajo njihove resnične vrednosti.
JOGA v vsakdanjem življenju nudi natančna, preizkušena in varna navodila, kako izboljšati fizično, mentalno, duševno, duhovno in socialno zdravje. Toda teorija brez prakse je kakor morje brez vode!

Na v resnici tisočletni tradiciji starih modrecev preizkušen in utemeljen sistem izvorne joge je sodobnemu, na vseh področjih razvajenemu zahodnemu človeku ponudil in predstavil svetovno priznani indijski učitelj nj. sv. Vishwaguruji Paramhans Sri Swami Maheshwarananda. V Indiji, zibelki joge, so Vishwagurujiju podelili častni doktorat s področja joge, prejel je najvišja indijska državna priznanja, njegovo delo so nagradili v mnogih državah Evrope, v Avstraliji in Ameriki, tudi v Sloveniji.

Enkrat tedensko (štiri mesece) na skupni vadbi spoznavamo preproste in vsakomur razumljive tehnike sproščanja in izvrstne telesne vaje, prilagojene slehernemu vadečemu, ne glede na starost in trenutno telesno pripravljenost, težo ali zdravstveno stanje. Poseben poudarek je namenjen dihalnim tehnikam. Zakaj prav njim? Številni ljudje ne znajo (več) pravilno dihati, zato se je dobro najprej naučiti, kako in kolikokrat vdihniti in izdihniti. Ne samo na vadbi, predvsem vsak dan, vsako uro, vsako minuto. Z jogijskimi  dihalnimi tehnikami pa tudi učinkovito razstrupljamo telo, harmoniziramo živčni sistem, se umirimo in aktiviramo energetska središča. 

Sliši se precej neverjetno in čudno, kajne ? V resnici pa je preprosto in s strani sodobne medicinske znanosti nedvomno tudi potrjeno. A ne verjemite na kar tako na besedo, preizkusite !


Sistem Joga v vsakdanjem življenju (JVVŽ)
 je zanesljiva, varna in predvsem praktično zelo preizkušena pot do zdravja, dobrega počutja in sreče.  JVVŽ upošteva hkrati značilnosti sodobne družbe in prastari nauk ter je, ne da bi bila okrnjena izvirnost in učinkovitost stare joge, prilagojena našim današnjim potrebam in sposobnostim.

Je celosten in vsestranski sistem - kakršen je v resnici tudi človek. Po tem sistemu vadijo v svetu dobesedno sto tisoči, v veliko evropskih državah je postal nepogrešljiv v zdravstvenih in rehabilitacijskih centrih, športnih društvih, celo izbirni predmet v šoli (Slovaška).


Če se torej želite:

- SPROSTITI,
- UMIRITI in hkrati
- RAZGIBATI in OKREPITI,
potem je vsak torek od 12. septembra 2017 dalje ob 17:45 pravi čas za to.
Osnovna šola Gradec na Dobravi v Litiji - poleg Gimnazije Litija.


Potrebujete le udobno oblačilo, podlogo za vadbo (armafleks) in lahko odejo.
Društvo Joga v vsakdanjem življenju Popetre vas prijazno vabi, da se udeležite vadbe in naredite nekaj dobrega zase.

Dodatne informacije dobite, če nam pišete na naslov: popetre@jvvz.org ali nas pokličete na 040 705 855 od ponedeljka do petka med 15. in 17. uro

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi