Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Srce Slovenije na prireditvi Podeželje v mestu

V soboto, 6. septembra, zgodaj zjutraj so v stari Ljubljani na Pogačarjevem trgu na lične lesene stojnice svoje izdelke razstavili ponudniki domačih dobrot in izdelkov iz cele Slovenije. To je tradicionalen dogodek, ki ga organizatorji poimenujejo Podeželje v mestu. Pogačarjev trg je na ta dan zaživel že zelo zgodaj zjutraj in že pred osmo uro so stojnice zasijale v vsej svoji pestrosti. 

Branko in Kristijan, zastopnika Jarine z. o. o., sta na dogodku predstavila ponudbo lokalnih proizvajalcev iz območja Srce Slovenije. Stojnico sta obložila z marmeladami, svežo zelenjavo, suhim sadjem, olivnim in bučnim oljem, domačim jabolčnim sokom, posušeno sivko in vse skupaj okrasila z ličnimi tablicami. Predstavila sta ponudbo okoliških kmetov s katero Jarina oskrbuje šole in vrtce, po novem pa vam hrano dostavljajo na dom tudi v zabojčkih. 

Poleg predstavnikov Jarine so se na trgu predstavili tudi rokodelci Srca Slovenije. Vsak izmed njih je na stojnici prikazoval svojo ročno obrt, kar je bilo za obiskovalce se posebej privlačno. Ogledovali so si lahko od izdelovanja nakita, pletenja košar, rezbarjenja do izdelovanja krpank. Mreža rokodelcev Srca Slovenije je bila tokrat zastopana v veliki raznovrstnosti in ustvarjalnosti.

Na Pogačarjevem trgu je bilo kljub dežju veselo in zabavno, stojnice so se šibile pod domačimi dobrotami in ljudje so s širokim nasmehom zapuščali stojnice Srce Slovenije.


Vir: Razvojni center Srca Slovenije

Oglejte si tudi