Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Če ne veste kam - pridite k nam! Na Vače!

Spoštovani izletniki in izletnice, Vabimo Vas, da se nam pridružite na SPOMLADANSKIH ALI POLETNIH POHAJKOVANJIH PO SREDIŠČU SLOVENIJE , da si z našimi igralkami in igralci na slikovit, predvsem pa zabaven način ogledate znamenitosti širšega območja središča Slovenije!
Prav verjetno je, da sta prvi stvari, na kateri pomislite, ko zaslišite besedo Vače – situla z Vač in Geoss. In imate prav. Na Vačah oziroma v  neposredni bližini Vač res stojita  povečana poustvaritev situle z Vač, ena najpomembnejših arheoloških najdb, in geometrično središče Slovenije, naše skupno srce. Toda, ali ste vedeli, da so Vače s svojo bližnjo okolico, območje s številnimi kulturnimi, etnološkimi, zgodovinskimi in naravnimi znamenitostmi, kakršne so značilne za celo Slovenijo?  Skoraj  neverjeten slučaj je, da so Vače pravzaprav Slovenija v malem in tu  prav vsak obiskovalec najde kaj zanimivega zase!

 

Družinsko gledališče Kolenc je pooblaščeni izvajalec vseh  zabavnih,  turističnih in strokovnih vodenj po središču Slovenije. Posebnost našega vodenja pa je, da  svojim obiskovalcem znamenitosti predstavimo  z zanimivimi, nenavadnimi, predvsem pa z zabavnimi inovativnimi doživljajskimi programi, zaradi katerih se nas vsi  še dolgo spominjajo in se radi vračajo.

 

Na zabaven in strokoven način si v središču Slovenije lahko ogledate trg Vače, kjer Vas bo pričakala vaška klepetulja,  ki  Vas bo pospremila na ogled  enega najlepših božjih grobov v Evropi,  v cerkev sv. Andreja, lahko si ogledate  Dom GEOSS – muzeja  Petra Svetika,  v katerem podoživimo življenje v železnodobnih Vačah,  izvemo  marsikaj o pomembnih Vačanih,  si ogledamo slovensko geološko zbirko, se čudimo pisani  geološki  podobi Vač  in še marsičemu …. 

Tisti, bolj pohodniški, se lahko podate po aleji ustvarjalnosti, do sušilnice lanu in povečane poustvaritve situle z Vač. Na malo manj kot dva kilometra dolgi poti nas čaka obilo doživetij,  smeha in dobre volje.

Prav posebno presenečenje Vas čaka na fosilni morski obali od koder se podate čisto v središče srca Slovenije, na GEOSS, kjer se zgodi prav posebna čarovnija, ki utripa samo z našo pomočjo in samo v središču Slovenije ... Na GEOSS-u se bomo člani Družinskega gledališča Kolenc  od Vas poslovili.

 

Program lahko oblikujemo tudi po Vaših željah, saj željam obiskovalcev vedno skrbno prisluhnemo, se jim poskušamo kar najbolj prilagoditi ter jim tako omogočiti res nepozaben izlet.  



In še nekaj vtisov skupin, ki so nas že obiskale:

»Draga Tina in Zvone! Najlepše se vama zahvaljujem za prečudovit dan, ki smo ga upokojenci DU Ljubljana Moste preživeli dne 12.12.2013 v vajini družbi. Pričarala sta nam čudovit dan, pokazala vse vaše znamenitosti, ki jih brez vaju ne bi uspeli tako doživeto videti. Tina hvala vam za odlično recitacijo obeh pesmi in seveda pozornost na GEOSU z zdravljico in prijetno druženje tudi Zvonetu. Turizem smo res ljudje in to sta vidva več kot dokazala. Prisrčna hvala in vse dobro vama želim in vsem vašim članom, tajnica društva Tončka Lap«

 

»Ko sem v četrtek prišla s kolegicami in učenci s Prežihove šole k   Vam  na Vače, sem odklopila razum in poslušala samo še srce. Življenje je  tisti dan prinašalo samo dobro. Občudovala sem Vaš  pogum, Vašo voljo, pila energijo, ki ste jo oddajali in uživala –  neizmerno! Hvala Vam za vse dano!«

Rada Polajnar, prof., OŠ Prežihov Voranc, Jesenice.

 

»Včerajšnji izlet na Vače in GEOSS nam bo še dolgo ostal v spominu. Prijatelji, ki se radi tudi v zrelih letih družimo, smo z vašim vodenjem doživeli nepričakovano lepo srečanje. Vedite, da spoštujemo in občudujemo vašo pozitivno naravnano osebnost, prisrčnost in znanje o kraju ... Želimo vam še veliko lepega in hvala.«

 Za skupino iz Radovljice in Ljubljane, Dušan Babnik, junij 2011

 

 

 

 



Oglejte si tudi