Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
PON.
13°C
2°C
Oceni objavo

Judoisti so se borili na Pokalu Bežigrada

Judoisti Judo kluba Litija so v soboto, 13.11.2021, tekmovali na Pokalu Bežigrada, ki ga organizira najštevilčnejši klub v Sloveniji JK Bežigrad. Natopilo je 290 tekmovalcev iz 39 klubov. Za Litijo se je borilo 8judoistov, ki so nastopili tako dobro, da so skupaj kot ekipa osvojili 20. mesto. Tekmovanje je potekalo v starostnih kategorijah U12, U14 in U16.

Veseli smo, da lahko zopet tekmujemo na tatamijih in zadovoljni z rezultati judoistov JK Litija, ki na vsaki tekmi pokažejo napredek. Kolajne so podeljevali vrhunski slovenski judoisti z odličnimi rezultati v svetovnem merilu: Andreja Leški, Juš Mecilošek in Patricija Brolih. Za Judo klub Litija sta si kolajno priborila JORIK KVAPIL, ki je s kar tremi zmaganimi borbami osvojil 1. mesto in pometel s konkurenco v kategoriji mlajših dečkov U12 in EVA FORTE, ki se je po dolgem premoru spet vrnila na tatami in že na prvem tekmovanju dosegla odlično 2. mesto v kategoriji starejših deklic U14.

 

REZULTATI naših tekmovalcev:

 

Jorik Kvapil (u12) - 1. mesto

Eva Forte (u14) - 2. mesto

David Lazić (u16) – 4. mesto

Tia Virant (u16) – 5. mesto

 

Nastopili so še Alex Anžel Lara, Rua Kvapil, Jakob Simonič in Jaša Končar, ki so se odlično borili a v številčni konkurenci žal ostali brez uvrstitve.

Oglejte si tudi