Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

Judo klub Litija odlično nastopal na Pokalu Žirov

V soboto, 11.3.2023 so se tekmovalci Judo kluba Litija udeležili tekmovanja Pokal Žirov, ki je bilo uradno in štelo točke za slovenski pokal v kategorijah U12 in U14. Tekmovanja se je udeležilo 7 tekmovalcev skupaj s trenerko Tjašo Rozman Muha.

V kategoriji U14 se je najbolje odrezala NIKA DULIĆ, ki je osvojila odlično 2. mesto. Nika je odlična borka, ki trenira komaj 2 meseca in je bila to zanjo prva tekma. S svojo borbenostjo nas je vse presenetila in že na svojem prvem tekmovanju stala na stopničkah.

V kategoriji U12 je 3. mesto osvojila LINA PANTAR. Tudi Lina je na odlični poti, saj je v judu osvojila že kar nekaj kolajn.

Na tekmovanju je skupno nastopilo 443 tekmovalcev, iz 36 klubov in 4 držav (Slovenije, Bosne in Hercegovine, Italije in Hrvaške).

Za stopničke je za las zmanjkalo JORIKU KVAPILU (U14), ki je izgubil borbo za kolajno in končal na še vedno visokem 5. mestu. Do točk v slovenskem pokalu je prišla še EVELIN GROBOLJŠEK (U12), ki je prav tako ravno dobro začela s treningi juda in je bila to za njo prva tekma, kjer je zasedla odlično 7. mesto.

Borili so se še ALEX MALGAJ (U14), MARK KADUNC (U12) IN MAKS VIZLAR (U12), ki so pokazali dobre borbe, nabrali veliko novih izkušenj, a žal tokrat ostali brez uvrstitve.

 

Oglejte si tudi