Logo MojaObčina.si
DANES
29°C
14°C
JUTRI
30°C
15°C
Oceni objavo

Judo klub Litija nastopil na Palijevem memorialu in Pokalu Šiške

PALIJEV MEMORIAL

V soboto, 18. maja 2024, je v Gibu Šiška potekalo tekmovanje Palijev memorial, kjer sta se mladi judoistki Judo kluba Litija izkazali z odličnimi nastopi. Tekmovanje, ki je štelo tudi za točke slovenskega pokala, je prineslo pomembne rezultate v kategorijah U14 in U16.

Za Judo klub Litija je nastopila Evelin Groboljšek (U14), ki je odvojila odlično 3. mesto. Evelin trenira v tekmovalni skupini v Športni dvorani Litija. Nastopila pa je tudi Nika Schmit (U14), ki je osvojila 4. mesto. Nika trenira v supini na osnovni šoli Trbovlje.

Rezultati:

·        Evelin Groboljšek (U14) - 3. mesto

·        Nika Schmit (U14) - 4. mesto

POKAL ŠIŠKE ZA NAJMLAJŠE

Naslednji dan, v nedeljo, 19. maja 2024, so se mladi judoisti Judo kluba Litija udeležili še enega pomembnega dogodka – prijateljskega tekmovanja Pokal Šiške za najmlajše, ki je potekalo prav tako v Gibu Šiška. Tekmovanje je bilo namenjeno otrokom od 1. do 3. razreda, sodelovalo pa je kar 32 mladih judoistov iz različnih šolskih skupin.

Mladi borci, ki prihajajo iz skupin šolskega juda na Osnovni šoli Trbovlje in iz športne dvorane Litija, so prikazali izvrstne borbe, pridobili nove izkušnje in osvojili številne medalje. Vsi tekmovalci si zaslužijo čestitke za svoje pogumne nastope in uspehe.

Judo klub Litija se tako še naprej dokazuje kot eden izmed vodilnih klubov v slovenskem judu, z odličnim delom z mladimi in spodbujanjem športnega duha ter tekmovalnosti.

Oglejte si tudi