Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Državnih prvenstev za Judo klub Litija še ni konec

Za judoisti je dolg in naporen vikend, ki pa je hkrati ponovno prinesel nove uspehe. Minuli vikend, 2.10.2021 se je Judo klub Litija mudil na Koroškem, kjer so se na tatamiju odvijale napete borbe za nove naslove državnih prvakov za leto 2021 v kategoriji U16 (mlajši kadeti in kadetinje), popoldne pa še Pokal Guštanj za starostni kategoriji U12 in U14.

V soboto je potekalo državno prvenstvo U16, kjer je JK Litija nastopil z dvema tekmovalcema. Tako David Lazić kot Neja Indof sta osvojila 7. mesto in prišla do prvih letošnjih točk za slovensko judo lestvico. Popoldne so se v isti dvorani v Ravnah odvijale tudi borbe za Pokal Guštanj Open, kjer je nastopilo 115 tekmovalcev in 18 klubov in 3 držav. Za Judo klub Litija je nastopil mladi Alex Malgaj, ki se je v kategoriji U12 odlično boril in v 2. krogu premagal domačina iz JK Slovenj Gradec ter se uvrstil na končno 5. mesto.

Glede na to, da so se trije judoisti borili proti izkušenejšim nasprotnikom, so dosegli zelo dobre uvrstitve in bodo kmalu stali tudi na stopničkah.


Rezultati:

DP U16

Neja Indof – 7. mesto

David Lazić – 7. mesto

GUŠTANJ OPEN

Alex Malgaj – 5. mesto

Oglejte si tudi