Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Teden otroka v vrtcu Čebeliva Gabrovka "POVABIMO SONCE V VRTEC"

Čeprav naj bi bili vsi dnevi v vrtcu kar se da zabavni, veseli, se v tednu otroka vzgojiteljice za takšno počutje še dodatno potrudijo.

Že rdeča nit »Povabimo sonce v vrtec«, jih je gnala k temu, da mora biti teden vesel, srečen, razigran, nasmejan, kot si predstavljamo, da je sonček. Saj ne rečemo zaman, da je nekdo  »tak sonček«.

Teden dni prej so obiskali knjižnico, kjer so si izposodili veliko knjig s pravljicami o soncu, ki so jih prebirali vsak dan. Vsaka je prinesla neko pozitivno sporočilo in jih napeljala na pogovor in razmišljanje o lepem, boljšem, pozitivnem … Prvi dan v tednu jih je obiskalo sonce in jim za vsak dan pripravilo presenečenje. Naučilo jih je pesem »V vrtcu sonček nas poišče«, plesali so poseben ples s soncem velikanom, za vsakega otroka je sonce prineslo ljubkovalno igračo, s katero so otroci plesali, jo uspavali, šli z njo k počitku in jo ob koncu dneva  odnesli domov. Srečali so se z oddelki  vrtca na »Sončkovi olimpijadi«. Žalostno sonce, ki opazuje neodgovorno ravnanje zemljanov, so  s spravili v dobro voljo. Z nalogami, ki so izpostavljale pozitivne vrednote in ekološko ozaveščenost, je sonce zasijalo v vsej veličini. Za zaključek tedna so vzgojiteljice otrokom odigrale še igrico »Sonce gre na potep«. Otroci so ponovno dobili sporočilo, kako pomembno je sonce in kakšno energijo oddaja.

Želijo si, da bi bilo čim več dni tako pozitivno naravnanih, veselih, kot so bili dnevi v tem tednu. Kako lepo bi bilo, da bi bili vsi vedno eno veliko sonce, tudi takrat, ko se stemni.

                               Za naše male sončke Marinka L. in Simona R.

Oglejte si tudi